1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tarjouskilpailu

Someron Kiiruun koulun tarjouspyynnöt matkaan tammikuussa

Tekninen lautakunta hyväksyi uudisrakennushankkeen pääpiirustukset. Jos urakkakilpailu sujuu kitkatta, rakentaminen voisi alkaa ensi kevään kuluessa.

Tarjouskilpailu
Kiiruun koulu
Kiiruun vanha koulutalo purettiin vuonna 2014. Uudisrakennuksen valmistuminen venyy vuoden 2018 puolelle. Lassi Lähteenmäki / Yle

Someron tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina Kiiruun koulun pääpiirustukset. Päätös merkitsee sitä, että kaupunki pystyy käynnistämään uudisrakennushankkeen tarjouskilpailun. Urakoitsijan valinta on tarkoitus suorittaa kevättalvella.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen arvioi, että rakentaminen voisi päästä alkuun kevään kuluessa. Aikataulu tarkoittaa sitä, että koulun valmistuminen siirtyisi vuoden 2018 puolelle. Alkuperäinen tavoite oli saada koulu käyttöön keväällä 2017. Hankkeen suunnitteluun liittyneet erimielisyydet ovat viivästyttäneet aikataulua.

Uudisrakennuksen kustannusarvio on 16,4 miljoonaa euroa. Sisäilmaongelmista kärsinyt vanha Kiiruun koulu purettiin jo vuonna 2014. Siitä asti yläkoulun ja lukion oppilaat ovat työskennelleet väistötiloissa.