1. yle.fi
  2. Uutiset

4 000 vanhusta saa kukkia tuntemattomalta

Pääkaupunkiseudulla jaetaan jälleen joulukukkia yksinäisille tai vähävaraisille vanhuksille. Ole joulupukkina seniorille -kampanjan tavoite on ilahduttaa yli 4 000 vanhusta joulukukalla.

Kotimaan uutiset
Vanhus sai joulukukan.
Vanhus sai kukan.

Pääkaupunkiseudulla toteutetaan nyt kuudetta kertaa Ole joulupukkina seniorille -kampanjaa.

Hoivapalveluita tarjoavan Home Insteadin polkaisemassa kampanjassa voi ostaa joulukukan yksinäiselle vanhukselle. Mukaan kampanjaan on saatu tänä vuonna jo yli 60 kukkakauppaa.

– Mukana olevissa kukkakaupoissa on lappuja, joissa on meidän yksinäisen vanhuksen etunimi ja ikä. Kuka tahansa voi sitten mennä kukkakauppaan ja valita haluamansa nimen ja valita haluamansa joulukukan toimitettavaksi valitulle vanhukselle, kertoo viestintäpäällikkö Heidi Tetteh Home Instead Seniorihoivasta.

Kukka toimitetaan sitten kaupungin kotihoidolle, joka vie kukan edelleen valitulle vanhukselle.

Kaupungin kotihoito valitsee kukan saajat

– Meillä on kotihoidon kanssa sovitut kriteerit, joilla kukkien saajat valitaan. Jos on syrjäytynyt, yksinäinen tai ei ole jostain syystä seuraa tai sitten jos on niin vähävarainen, ettei olisi itse varaa ostaa kukkaa, niiin silloin saa nimen meidän listaan, kertoo viestintäpäällikkö Heidi Tetteh.

Yksi onnellinen joulukukan saaja tänä vuonna on rouva Orvokki Mård Espoon Kivenlahdesta.

– Tämä on tosi hieno juttu. Kato harvemmin sitä ittelleen kukkia ostaa, toteaa Mård kotihoidon tuotua kukan.

Joulu pojanpojan kanssa

Mieluinen kukkatervehdys saa Orvokki Mårdin miettimään ja odottamaankin jo joulua.

– Mun pojanpoika se tavallisesti viettää mun kanssa joulun. Se on nyt 15 vuotias. Meillä on kauheesti kaikenlaisia juttuja. Me puhutaan ihan mistä vaan. Poika on kauheen kiinnostunu politiikasta, vaikkei se siitä mitään ymmärräkään, nauraa Orvokki Mård.

Orvokki Mård ei osaa arvata, kuka joulukukan hänelle on lähettänyt, mutta haluaa lähettää lämpimän kiitoksen tuntemattomalle lahjoittajalle ja toivottaa tälle hyvää joulua.

Lue seuraavaksi