Star Wars -fanit eivät pettyneet: Voiman vanha henki palasi

Kriitikot ja fanit kiittelevät Tähtien sota -saagan uusinta osaa. The Force Awakens tuo takaisin elokuvasarjan alkutaipaleen hengen. Hämeenlinnassa innostuttiin myös uudesta droidista, BB-8:sta.

Kuva: The Walt Disney Company Nordic /©Lucasfilm 2015

1970-luvulla alkaneen Star Wars -elokuvasarjan seitsemäs osa The Force Awakens tuli keskiviikkona Suomessa ensi-iltaan.

Suurella ennakkomainonnalla ja isolla pöhinällä lanseerattu elokuva näyttää tuoreiden arvioiden mukaan täyttävän odotukset. Kriitikoilta tulee enimmäkseen neljä tähteä viidestä. Joitakin yskityttää tosin se, että uutuus lainaa häpeilemättä ideoita vanhoista elokuvista.

Riihimäkeläiset Mikko ja Pertti Kurkinen lähtivät keskellä päivää Hämeenlinnaan elokuviin nähdäkseen uutuuden sen ensimmäisessä esityksessä.

Pertti oli nähnyt ensimmäisen Star Wars -elokuvan jo vuonna 1977.

– Se oli ensimmäinen kunnon science fiction -elokuva, jonka olen nähnyt. Se oli omana aikanaan aika upea juttu, vaikka sen toteutus nykyään vaikuttaa aika kököltä.

Uusi droidi hymyilytti

Maailmanlaajuisen fanijoukon riemuksi sarjan seitsemännessä elokuvassa nähdään myös alkuperäiset tähdet vanhentuneina: Harrison Ford, Carrie Fisher ja Mark Hamill.

Mikko Kurkinen oli tyytyväinen yli kaksi tuntia kestäneen elokuvan antiin.

– Odotin sitä vanhan trilogian tunnelmaa ja sanoisin, että tässä täyttyi se oikein hyvin. Todella hyvin upposivat uudet hahmot ja erikseen pitää mainita droidi BB-8. Se löytyy itseltä jo pukin kontista.

Elokuvan teemamusiikki innostaa

Isä Pertti Kurkinen iloitsi siitä, että elokuva piti lupauksensa ja palasi sarjan alkuperäiseen meininkiin ja tunnelmaan. Parhaana hetkenä jäi mieleen konkari Harrison Fordin ilmestyminen valkokankaalle.

– Se kun Han Solo ilmestyi paikalle ja aika odottamatta. Toinen kohta on se, kun yksi päähenkilöistä huomaa, että on olemassa Voima ja että hän voi sitä hallita.

Janakkalalainen Konsta Löyttyniemi ei ollut vielä syntynytkään, kun ensimmäinen Tähtien sota niitti suosiota. Kotoa löytyy kuitenkin dvd-boksi, jossa ovat kaikki saagan aikaisemmin ilmestyneet kuusi osaa. Säveltäjä John Williams sai Konstalta suitsutusta.

– Erityisesti elokuvan musiikki! Se oli fantastista ja loi tunnelman, riemuitsi nuori mies keskiviikkona hämeenlinnalaisen elokuvateatterin aulassa.

Mikko Kurkinen peukutti uutta osaa, odotus kannatti.

– Nyt palattiin siihen, mitä Star Wars oli parhaimmillaan. Jatkoa odotellessa!