Lappeenrannnan linja-autojen liikkumisen näkee nyt älypuhelimesta

Lappeenrannan paikallisliikenteessä on tänään otettu käyttöön älupuhelinsovellus, joka kertoo missä linja-autot juuri nyt ajavat. Sovellus näyttää myös bussipysäkit ja aikataulut.

linja-autot
Linja-autot Lappeenrannassa -sovellus
Yle Petri Kivimäki

Lappeenrannan linja-autojen lähestymistä voi nyt seurata puhelimen tai sormitietokoneen näytöltä. Tänään torstaina on julkistettu sovellus, jolla näkee, missä Lappeenrannan paikallisliikenteen linja-autot ovat parhaillaan menossa.

Sovellus näyttää pitkänomaisina kolmioina, missä linja-auto juuri nyt liikkuu. Sovelluksessa näkee kartalta myös linja-autopysäkkien paikat sekä linja-auton arvioidun saapumisajan.

Sovellus on ladattavissa Android- ja IOS-käyttöjärjestelmää käyttäville älypuhelimille nimellä Lappeenrannan bussit. Sovellus on ilmainen.

Vuodenvaihteessa uusi linja-autovuoro

Vuodenvaihde tuo Lappeenrannan paikallisliikenteeseen myös uuden linja-autovuoron. Mustolan ja keskustan välille tulee linja numero seitsemän, jonka reitti kulkee Mustolasta Hovinpellon ja Lauritsalan kautta keskustaan. Samalla linja numero yksi kulkee jatkossa aina reittiä Yliopisto–keskusta–Kanavansuu–Kiiskinmäki. Muukonniemestä ajetaan maanantaista perjantaihin keskustaan ja takaisin Muukonniemeen vain aamupäivisin.

Keskustan ja yliopiston väliset aikataulut ja reitit pysyvät ennallaan.

Uusi aikatauluvihko jaetaan koteihin vuoden loppuun mennessä.