Hyppää sisältöön

Kesän festarit lupaavat harvinaista herkkua: Sia ja PJ Harvey Helsinkiin

Ensi kesän festivaalit ovat kilpaa julkistaneet esiintyjiään viime päivinä. Torstain jymyuutinen tuli Sideways-tapahtumalta, joka on onnistunut saamaan brittimuusikoiden kärkikastiin kuuluvan PJ Harveyn ensimmäiselle Suomen-keikalleen. Poikkeuksellinen artistivierailu on luvassa myös Flow Festivalilla, jossa nähdään aniharvoin esiintyvä laulaja-lauluntekijä Sia.

PJ Harvey Kuva: Jean-Christophe Bott / EPA

Vaihtoehtorockin tähti PJ Harvey on kova kiinnitys vasta toista kertaa järjestettävälle Sideways-festivaalille. Yhdeksättä soololevyään parhaillaan tekevä multi-instrumentalisti esiintyy Helsingin Teurastamolla kesäkuun puolivälissä. Ohjelmavastaava Artemi Remes kuvailee PJ Harveyn olevan Sidewaysin unelmaesiintyjä.

– Nimi nousi esiin jo viime vuoden ensimmäisessä suunnittelupalaverissa.

Festivaali oli jo viime vuonna molempina päivinä loppuunmyyty. Tiketin lipunmyynti ruuhkautui hetkellisesti heti julkistamisen jälkeen.

– En ollut sairas pelkästään fyysisesti, vaan myös henkisesti, laulaja Sia kertoo tuntemuksistaan sairustuttuaan traumaperäiseen stressihäiriöön neljä vuotta sitten. Kuva: MaryEllen-Matthews / Flow Festival

Suvilahdessa elokuussa järjestettävällä Flow Festivalilla nähdään myös artisti, joka tekee ensimmäisen Suomen-vierailunsa ja jota harvoin nähdään yhtään missään. Australialainen Sia esiintyy ensi vuonna usean vuoden tauon jälkeen. Suosioon noustuaan Sia on esiintynyt vain joissain tv-lähetyksissä, eikä hän ole paljastanut niissäkään kasvojaan.

Sia on arvostellut vahvasti kulttuuria, jossa naistaiteilijoiden pitää markkinoida musiikkiaan kehollaan.

Sian seitsemäs albumi This is Acting ilmestyy tammikuun lopussa. Hän on tehtaillut hittejä myös muille artisteille Rihannasta lähtien.

.
.