Kehitysvammaisten päivätoimintakeskus muuttaa Lappeenrannan keskustaan

Taipalsaaren sairaalassa evakossa ollut keskus saa uudet tilat vuosien etsinnän jälkeen. Muuttamaan päästään uuden rakennuksen valmistuttua vuonna 2017.

Kerhotilat
Taipalsaaren sairaala.
Yle

Kehitysvammaisten päivätoimintakeskus siirtyy Lappeenrannan keskustaan. Sisäilmaongelmien takia Voisalmesta Taipalsaaren sairaalan väistötiloihin siirtynyt päivätoimintakeskus pääsee muuttamaan uusiin tiloihin vuonna 2017.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja Kososen mukaan uusia tiloja on etsitty jo vuosia. Nyt ne järjestyivät Koulukadulle nousevaan Lemminkäisen rakennukseen.

Päivätoimintakeskus saa käyttöönsä 820 neliön tilat rakennuksen 1. ja 2. kerroksesta. Rakennukseen tulee myös senioreiden asuntoja.

Keskeisen sijainnin uskotaan nostavan kävijämäärää

Päivätoimintakeskuksen päivittäinen käyttäjämäärä on noin 30. Kosonen odottaa keskustan sijainnin kasvattavan käyttäjien määrää.

Vaikeasti kehitysvammaisten asiakkaiden kuljetus helpottuu myös, sillä usein he tarvitsevat taksikyytejä liikkumiseen. Keskeisen sijainnin ansiosta päivätoimintakeskuksen yhteydessä on myös mahdollista harjoitella palveluiden käyttöä ja päästä liikkumaan kaupungilla.

Eksoten hallitus päätti asiasta keskiviikkona.