Merimieskirkko irtisanoo: "Työn jatkaminen edellyttää rankkoja ratkaisuja"

Merimieskirkon talous on ollut useina vuosina alijäämäinen. Yt-neuvottelujen lopputuloksena yhdistys irtisanoo kahdeksan työntekijää nykyisestä 22 kotimaan työntekijästä. Raahen kirkko on päätetty sulkea.

Kotimaa
Turun merimieskirkko.
Jouni Koutonen / Yle

Suomen Merimieskirkko vähentää työntekijöitä ja lisää kirkkojensa yhteistyötä säästösyistä.

Päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena Merimieskirkko irtisanoo kahdeksan ja osa-aikaistaa kaksi työntekijää. Työn uudelleen organisoinnista johtuvat järjestelyt koskettavat kaikkia työntekijöitä.

Merimieskirkon hallituksen puheenjohtajan Timo Lappalaisen mukaan leikkauksia oli pakko tehdä useiden vuosien tappiollisten tilinpäätösten vuoksi.

– Työn jatkaminen edellyttää nyt rankkoja ratkaisuja.

Raahen kirkko jatkaa vapaaehtoisvoimin?

Raahen merimieskirkko on päätetty sulkea ja Oulun merimieskirkko siirtyy mahdollisesti pienempiin tiloihin. Raahessa selvitetään mahdollisuutta jatkaa toimintaa vapaaehtoisvoimin.

Suomen Merimieskirkko aloitti yt-neuvottelut syksyllä tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Neuvottelut koskivat Merimieskirkon keskustoimistoa ja kotimaan henkilöstöä. Nyt päätetyillä toimilla yhdistys hakee noin 240 000 euron säästöjä.

Merimieskirkolla on 57 työntekijää, joista kotimaassa työskentelee 22 ihmistä. Kotimaan merimieskirkot sijaitsevat Haminassa, Kotkassa, Helsingin Vuosaaressa ja Hernesaaressa, Turussa, Raumalla, Kokkolassa, Raahessa, Oulussa, Kemissä ja Torniossa.