Ryhmätoverikin torppaa Huhtasaaren kommentin: "Ihmisoikeudet ovat loukkaamattomat"

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari esitti keskiviikkona, että ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, "ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia". Huhtasaaren ryhmätoveri Maria Tolppanen puolestaan sanoo, ettei ihmisoikeuksien viemisestä tulisi edes spekuloida.

politiikka
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari eduskunnan talousarvioistunnossa Helsingissä torstaina.
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari eduskunnan talousarvioistunnossa Helsingissä torstaina.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Perussuomalaisten kansanedustaja Maria Tolppanen paheksuu tiedotteessaan ryhmätoverinsa, perussuomalaisten kansanedustajan Laura Huhtasaaren eilistä lausuntoa.

Huhtasaari kirjoitti eilen keskiviikkona viestipalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että "ihmisoikeudet on perustettu suojelemaan siviilejä, ei terroristeja, sotarikollisia tai rikollisia". Hän avasi kommenttiaan Helsingin Sanomissa (siirryt toiseen palveluun) ja sanoi, että hänen mielestään ihmisoikeudet on tarkoitettu heikoille, kuten vauvoille ja vammaisille, jotka tarvitsevat suojelua.

Ihmisoikeudet ovat kuitenkin loukkaamattomat, vastaa Tolppanen.

– Niiden viemisestä keneltäkään ei voida edes spekuloida, hän sanoo tiedotteessaan.

Tolppanen toteaa, että Suomessa on käytössä vallan kolmijako-oppi ja tämä tarkoittaa, että eduskunta säätää lait, toimeenpanovaltaa käyttää hallitus ja lakeja soveltavat riippumattomat tuomioistuimet.

Hän sanoo "Isis-terroristien" pitämisen Suomessa sotivan oikeustajua vastaan. Jos laki on huono, sitä on muutettava, Tolppanen tähdentää.

– Ihmisoikeuksien vieminen ei pelasta terrorismilta, päinvastoin se saattaisi jopa lisätä sitä, hän arvioi.

Myöhemmin myös Huhtasaari on selventänyt näkemystään ja todennut Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että "ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ihmisille". Huhtasaaren mukaan hänen tarkoituksensa ei ollut sanoa, että "ihmisoikeudet eivät kuuluisi ihmisille".