1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Ulvilan surma: Korkein oikeus hylkäsi valitusluvat – Auerin vapauttava tuomio jää voimaan

Korkein oikeus on hylännyt Ulvilan surman hovioikeuden tuomiosta tehdyt valituslupahakemukset. Näin murhasyytteestä vapautetun Anneli Auerin vapauttava tuomio jää voimaan.

Anneli Auer poistumassa tauolle Porin käräjäoikeudesta elokuussa 2013. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Korkein oikeus on hylännyt kaikki Ulvilan surmasta tehdyt valituslupahakemukset. Anneli Auerin hovioikeudesta saama vapauttava tuomio jää näin voimaan.

Korkein oikeus ei perustellut ratkaisuaan millään tavalla.

Vaasan hovioikeus vapautti Anneli Auerin murhasyytteestä helmikuussa. Tuomioon hakivat valituslupaa kihlakunnansyyttäjät, Auerin kolme nuorinta lasta sekä uhrin Jukka Lahden veli.

Korkeimman oikeuden päätös merkitsee sitä, että Ulvilan surman vuosia jatkunut oikeuskäsittely on saanut lopullisen pisteen.

Anneli Auer pääsi vapauteen viime kesänä. Hän oli vankilassa saatuaan 7,5 vuoden tuomion seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Tuomiostaan hän istui puolet.

Oikaisu 19.12.2015 kello 13.50: TV uutisten 18.12.2015 kello 20.30 suorassa haastattelussa kerrottiin, että Vaasan hovioikeuden päätös vuodelta 2011 olisi ollut äänestyspäätös. Vaasan hovioikeuden päätös Auerin vapauttamisesta oli yksimielinen.