1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kokkolassa Yhteislyseon koulun sisäilma tutkitaan

Yhteislyseon koulussa kymmenkunta oppilasta ja opettajaa on kertonut oirehtivansa koulun tiloissa. Rakennuksessa tehdään joulu-tammikuun aikana peruskuntokartoitus. Keskiviikkona alkaneissa tutkimuksissa havaittiin heti tuoreeltaan selviä puutteita rakennuksen ilmanvaihdossa. Tarkempia tuloksia on odotettava helmikuuhun.

Kotimaan uutiset
Yhteislyseon lukio ja Länsipuiston koulu.
Anssi Leppänen / Yle

Kokkolassa Yhteislyseon koulun sisäilmaa tutkitaan. Kouluun on tilattu peruskuntokartoitus, joka aloitettiin keskiviikkona. Tutkimuksia tehdään kaikkiaan noin kymmenessä eri tilassa.

– Tutkimus painottuu lähinnä rakennuksen ilmanvaihdon ja rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden tutkimiseen. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus vielä ottaa sisäilmanäytteitä, mutta toki nekin voidaan ottaa tutkimustuloksista riippuen, kertoo Kokkolan kaupungin sisäilma-asiantuntija Kirsi-Maria Seikkula.

Heti tutkimusten alussa kävi Seikkulan mukaan ilmi, että ainakin koulun ilmanvaihdossa on selkeitä puutteita. Tarkempia tuloksia sisäilmatutkimuksesta odotetaan tammikuun loppuun mennessä. Sen jälkeen päätetään jatkotoimista.

Yhteislyseon koulussa on oireilevia ihmisiä ollut kymmenkunta. Henkilökuntaa ja oppilaita koulussa on noin 800.

– Minun käsittääkseni tilanne ei ole kuitenkaan kovin vakava, ja koulun kokoon nähden vain pieni osa on kertonut oireista ja mahdollisista sisäilmaongelmista, Seikkula sanoo.