Poliisi: Ulvilan murha voi jäädä ikuisesti selvittämättä

Poliisi ei enää tutki Ulvilan murhatapausta. Tilanne voi toki muuttua, jos uusia todisteita ilmenee. Vuolan mukaan on kuitenkin hyvin mahdollista, että tapaus jää ikuisesti selvittämättä. Kun Anneli Auer vapautui syytteistä, ei epäiltyjä ole.

Kotimaa
Tähtisentie 1.12.2006. Poliisi kävelee surmatalon pihamaalla.
Tähtisentie Ulvilassa 1.12.2006.Tapio Termonen / Yle

Lounais-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Timo Vuola uskoo, että Ulvilan murhan tutkinnassa on nyt käännetty kaikki kivet. Poliisi ei aio ottaa murhaa uudelleen käsittelyyn, ellei merkittävää uutta näyttöä tule esiin.

– Jos jotain uutta ilmenee, niin voimme asianomaisen syyttäjän kanssa pohtia, onko tutkintaa syytä jatkaa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että juttu on poliisin osalta tässä.

Pieni osa henkirikoksista jää Suomessakin ratkaisematta. Vuolan mukaan on mahdollista, että Ulvilan murha lukeutuu niihin.

– On aika iso mahdollisuus, että tämä jää selvittämättä.

Virheistä on opittu

Poliisia on syytetty riittämättömästä tutkinnasta tapauksen alkumetreillä. Timo Vuola myöntää, että virheitäkin on tehty.

– On selvää, että jutun alkuvaiheessa tehtiin virheitä. Surmapaikka olisi varmasti pitänyt eristää riittävästi ja pidempään. Mutta virheistä on opittu varmasti koko valtakunnan tasolla. Teknisen tutkinnan tarkkuuteen kiinnitetään nykyään enemmän huomiota koko maassa.