yle.fi-etusivu

Kristiinankaupunkiin Suomen suurin tuulivoimapuisto

EPV Tuulivoima rakentaa 34 tuulivoimalaa käsittävän tuulivoimapuiston Kristiinankaupungin Metsälään. Investointi on arvoltaan lähes 200 miljoonaa euroa. Valmista pitäisi olla vuonna 2017.

Kotimaa
Havainnekuva Metsälän tuulipuistosta.
EPV Tuulivoima

34 tuulivoimalaa käsittävä hanke on toistaiseksi Suomen suurin rakenteilla oleva tuulivoimapuisto. EPV Tuulivoima Oy:n toimitusjohtaja Frans Liski sanoo, että työt alueella on aloitettu tiepohjien rakentamisella.

– Hanke on niin suuri, että sen valmistelut on jo aloitettu. Vuonna 2016 on tarkoitus tehdä perustustyöt ja tuulivoimaloiden pystytys on tarkoitus aloittaa vuonna 2017. Tuulivoimapuiston on tarkoitus tuottaa sähköä vuoden 2017 loppuun mennessä, Liski sanoo.

Alueellisesti suuri investointi

Yleiskaava, joka mahdollistaa alueelle tuulivoimapuiston rakentamisen, on hyväksytty vuonna 2009. Lopullinen rakentamislupa tuli Korkeimmalta hallinto-oikeudelta keväällä 2015.

– Metsälän tuulivoimapuiston investointipäätös on myös alueellisesti merkittävä, sillä kyseessä on lähes 200 miljoonan euron investointi, Frans Liski sanoo.

EPV Tuulivoiman ensimmäinen 16 tuulivoimalan puisto Vaasan Torkkolaan valmistui keväällä 2015. Parhaillaan yhtiö rakentaa 17 tuulivoimalan puistoa Ilmajoen Santavuorelle ja sen arvioidaan valmistuvan syksyn 2016 aikana.