1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kanada jahtaa huivikaulaista gepardia

Kanadassa viranomaiset etsivät isoa kissaeläintä, gepardia, jolla on kaulassaan värikäs asuste. Villieläinhavainnot, kuten karhut ja puumat, ovat Kanadan länsiosassa tavallisia, mutta gepardi nähtiin alueella nyt ensimmäisen kerran.

Ulkomaat

Kanadan länsiosassa, Brittiläisessä Kolumbiassa ympäristöviranomaiset ja poliisi ovat etsineet perjantain ajan gepardia, josta on tehty havaintoja Crestonin kaupungin lähistöllä.

Gepardi tallusteli muun muassa moottoritiellä ja kiinnitti huomiota muullakin tavalla.

– Sillä oli oranssi huivi tai panta kaulassaan, kertoo ympäristöviranomainen Joe Caravetta uutistoimisto AFP:lle. – Luulemme, että se on jonkun kotieläin.

Vaarallisena gepardia ei kuitenkaan pidetä. Silti alueen kouluissa lapset on pidetty sisällä välituntisin.

– Se on ujo eläin ja vähemmän aggressiivinen kuin muut isot kissaeläimet. Tämä yksilö on ilmeisesti tottunut ihmisiin.

Silminnäkijöiden mukaan gepardi tallusteli moottoritiellä läähättäen ja uupuneen oloisena. Lopulta se katosi lumipenkan taakse.

Poliisi ei ole saanut erikoisen lemmikin katoamisesta ilmoitusta. Kanadassa eksoottisten eläimien omistaminen on luvanvaraista, mutta alueella ei ole yhtäkään gepardin pitämiseen luvan saanutta henkilöä.

Asiantuntijoiden mukaan gepardin löytyminen on tärkeää, sillä eläin voi pysyä elossa Kanadan talvisessa luonnossa vain muutaman päivän.

Katso kuva gepardista CBC News -sivuilta (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi