Humisevan Harjun alpakat hurmaavat joulutorilla

Satakuntalaisen joulutorin ehdottomat vetonaulat Diego, Carlos ja Spray eivät ihmisvilinästä häiriinny. Alpakkatila Humisevan Harjun eläimet ovatkin jo tottuneita markkinakiertäjiä ja omistajansa mukaan myös hyvää seuraa stressinlievitykseen.

Kotimaa
Carita Saarinen alpakoidensa Diegon, Carlosin ja Sprayn kanssa Satakuntalaisella joulutorilla Porissa.
Jari Pelkonen / Yle

Satakuntalaisella joulutorilla pääsee tänä vuonna tutustumaan ahlaislaisen elämystilan Humisevan Harjun alpakoihin. Kolme mielenkiintoista veijaria Diego, Carlos ja Spray ovatkin kohdanneet paljon eläimistä kiinnostuneita ihmisiä markkinoilla.

– Alpakat on tilattu tänne tuomaan joulurauhaa sydämiin. Nehän on erittäin rauhallisia ja rauhaa levittäviä olentoja, Humisevan Harjun yrittäjä Carita Saarinen sanoo.

Elämysmatkailua alpakoilla

Humiseva Harju on alpakoiden kasvatukseen sekä elämysmatkailuun erikoistunut porilainen yritys. Carita Saarinen on kehitellyt alpakoiden ympärille monenlaisia elämystuotteita kuten alpakkapatikoita.

– Siellä rauhoitutaan eläinten kanssa kävelemällä luonnossa. Ollaan aidosti läsnä, suljetaan kännykät, aistitaan luontoa ja nautitaan toisten seurasta. Siellä syke laskee, tulee hyvälle tuulelle, alkaa juttua lentämään. Se on stressinlievityskeino, Saarinen kertoo.

Lisää erilaisia elämystuotteita on kehitteillä. Esimerkiksi ensimmäiset päiväkahvit alpakka-aitauksessa on jo nautittu asiakkaiden kera. Saarisen mukaan mahdollisuudet alpakoiden kanssa ovat rajattomat.

– On jopa terapiaa järjestetty oikean terapeutin järjestämänä.

"Rauhallisuus tarttuu"

Saarinen myöntää olevansa täysin hurahtanut alpakoihin. Samalla hän nauraa, että näin käy varmasti myös muille, jotka alpakoihin tutustuvat. Saarisen mielestä hurmaavuus lähtee alpakan hauskasta ulkonäöstä.

– Sitä on vain niin kaunis katsella. Se on erittäin ystävällinen, kiltti ja rauhallinen eläin. Se rauhallisuus tarttuu, Saarinen toteaa.