Joulupukki on pian valmis – reittisuunnittelijatontuilla vielä puuhaa

Tärkeintä jouluna on se, että osaa ottaa rauhallisesti. "Kiirehän on mielentila! Eihän siihen pidä alkaa!", sanoo Joulupukki. Pukin mielestä jouluna pitää keskittyä hössötyksen sijasta rakkauteen.

Kotimaa
Joulupukki
Bikka Puoskari / Yle

Joulupukin lähipiirissä elellään vuoden touhukkaimpia päiviä aaton alla, mutta näin lähellä joulua valmistelut ovat jo pitkällä.

Joululahjavarasto
Bikka Puoskari / Yle

– Joitakin ihan pikkujuttuja vielä. Ja tietysti sitten reitinsuunnittelijatonttujen kanssa seurataan nyt kovasti säätietoja ja niiden mukaan vähän suunnitellaan sitten reittiä, Joulupukki kertoo.

Muuten aattoillan ajotekniikka on jo kunnossa.

– Reki on huollettu ja laitettu ja katsottu, ja Petterin kanssa on vähän poroja harjoitettu.

Välivarastot pullistelevat lahjoja, jotka Pukki on pian valmis viemään maailman kilteille lapsille.

– Paketit alkavat olla kasassa. Jonkun toimittajan paketin kanssa on tuossa vielä vähän asia auki, mutta katsotaan sitä..

Kiire on mielentila

Pukki on raudanlujan kokemuksen joulunviettäjä, ja siksi vähintäänkin pätevä neuvomaan joulunvietossa myös muita. Tärkeintä on Joulupukin mukaan se, että ottaa jouluna rauhallisesti.

Jouluiset taikajuomat
Joulupukilla on kammarissaan tonttujen yriteetä ja paljon muutakin kiinnostavaa.Bikka Puoskari / Yle

– Aina kaikki puhuvat kiireestä, niin kiirehän on mielentila! Eihän siihen pidä alkaa, eihän sillä mitään saa aikaan, sehän menee hössötykseksi! Rauhassa otetaan ja hoidetaan näitä asioita. Pikkuisen voi siivota ja joululeipominenhan on mukavaa, siitä tulee joulun tuoksua. Samoin kynttilöistä ja koristeista.

Pukki linjaa, että hössötystä tulee välttää ja rakkauteen panostaa.

– Huolehtikaa läheisistä ja yksin olevista ja itsestänne. Rakastakaa!