1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Sipilän uudenvuodenlupaus: Pidän vapaapäivän joka viikko

Pääministeri myönsi olevansa väsynyt kovan syksyn jäljiltä. Hän lupasi pyrkivänsä vapaapäivän pitämiseen viikottain ensi vuonna. Juha Sipilä puolusti samalla kansanedustajien pitkiä istuntotaukoja.

Pääministeri Juha Sipilä Kesärannassa Pääministerin haastattelutunti -ohjelman lähetyksessä sunnuntaina 20. joulukuuta Helsingissä. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) antoi pyynnöstä oman uudenvuodenlupauksensa Pääministerin haastattelutunnilla.

– No jos ensi vuoden alusta alkaen alkaisin pitää yhden vapaapäivän viikossa, niin se varmaan helpottaa monia asioita, hän sanoi.

Pääministeri sanoi kuluneen vuoden olleen raskas henkilökohtaisesti keväästä lähtien. Hänen nuorin poikansa menehtyi helmikuussa. Toisaalta voimia on syönyt kova poliittinen vääntö.

– Kieltämättä tämä syksykin on ollut raskas, kun ei ole saanut niitä vapaapäiviä pidettyä.

Pääministeriä näyttää painavan ainakin turhautuminen hallituksen kaipaamien yhteiskunnallisten muutosten hitaaseen etenemiseen.

Hän valitteli haastattelutunnilla pariinkin otteeseen ilmapiiriä, jossa hallituksen aloitteille sanotaan ei, mutta vaihtoehtoja ei esitetä.

Sipilältä kysyttiin myös, pitäisikö kansainedustajien istuntotaukoja lyhentää, kun kansalaisiltakin vaaditaan lomien leikkaamista. Eduskunta jäi perjantaina runsaan kuukauden mittaiselle istuntotauolle.

– Ainakaan itse, kun olin rivikansanedustaja, en ollut kyllä lomalla. Ne ovat istuntotaukoja, jolloin kansanedustajat tekevät muita töitä ja kiertävät ihmisten parissa. Se ei suinkaan ole lomaa niin kuin yleisesti väitetään.