Satakunnassa uusi joulukuun lämpöennätys + 11,3 astetta

Kokemäellä ja Porissa, Satakunnassa, on tänään ollut ennätyksellisen lämmintä. Myös monin paikoin Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla on tehty alueellisia lämpöennätyksiä.

sää
Koirat ja ulkoiluttajansa nauttivat lämpöaallosta Helsingissä Rajasaaren koirapuistossa sunnuntaina 20. joulukuuta.
Koirat ja ulkoiluttajansa nauttivat lämpöaallosta Helsingissä Rajasaaren koirapuistossa sunnuntaina 20. joulukuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Etelä-Suomessa, lounaassa ja Satakunnassa on tänään sunnuntaina ollut monin paikoin ennätyksellisen lämmintä.

Satakunnassa, Kokemäellä ja Porissa, mittarilukemat ylsivät kolmen jälkeen iltapäivällä kaikkien aikojen ennätyslukemaan 11,3 asteeseen. Lukema on kaikkien aikojen korkein joulukuussa mitattu. Edellinen ennätys, 11,1 astetta, mitattiin itsenäisyyspäivänä Ahvenanmaalla Maarianhaminan lentokentällä.

Entiseen ennätykseen yllettiin myös Vihdissä, jossa mittari osoitti kolmen jälkeen iltapäivällä samaa lukemaa 11,1 astetta.

Kaksinumeroisia lämpötilalukuja on mitattu päivän mittaan myös Kaarinassa, Lohjalla, Espoossa, Helsinki-Vantaan lentokentällä ja Turussa.

Kaikkiaan kaksinumeroisia lukuja on tänään mitattu laajalla alueella lounaisessa Suomessa Porista Tampereelle ja Lahteen ulottuvalla alueella. Rintama on nyt siirtymässä hiljalleen kohti itää ja koillista, mutta sen ei arvioida enää nostavan ennätystä uusiin lukemiin,

Lukemat myöhäinen nousu ennätystasolle johtuu siitä, että näin talvella lämpötila ei riipu auringonpaisteesta, vaan ilmamassoista, kertoo Ylen meteorologi Toni Hellinen.

Vastaavasti Keski-Suomessa ja Lapissa ennätysluvuista jäätiin selvästi. Esimerkiksi Lapissa on monin paikoin ollut pakkasta muutamia asteita, kun ajankohdan ennätys on noin seitsemän astetta.

Päivitetty 20.12. klo 19:22. Lisätty juttuun tieto siitä, että Kokemäen lisäksi myös Porissa on ylletty ennätyslukemaan.