1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. Ulkomaat

Delhin joukkoraiskauksen tekijöistä nuorin vapautettu

Neljä miestä sai kuolemantuomion, mutta nuorin tekijä tuomittiin nuorisovankilaan kolmeksi vuodeksi. Yksi tekijöistä ei ehtinyt saada tuomiota, sillä hän teki itsemurhan vankilassa.

Ihmiset osoittivat mieltään Delhissä tapahtuneen joukkoraiskauksen kolmantena vuosipäivänä 16. joulukuuta. Kuva: Harish Tyagi / EPA

Intian pääkaupungissa Delhissä nuorin raa'an joukkoraiskauksen tekijöistä on vapautettu.

Kolme vuotta sitten miesjoukko raiskasi ja pahoinpiteli nuoren opiskelijanaisen minibussissa. Nainen oli lähtenyt kotimatkalle ystävänsä kanssa elokuvaillan jälkeen. Nuoret pysäyttivät minibussin.

Bussissa kuusi miestä raiskasi naisen useita kertoja ja pahoinpiteli hänet raa'asti. Myös naisen miesystävä pahoinpideltiin metallitangolla. Miesjoukko heitti uhrinsa ulos bussista tielle. Nainen kuoli saamiinsa vammoihin kaksi viikkoa myöhemmin.

Poliisin mukaan tekohetkellä 17-vuotias mies on erittäin väkivaltainen. Poliisi kertoi, että mies kaivoi käsillään osan naisen suolistosta ulos.      

Uhrin omaiset ovat vastustaneet miehen vapauttamista. Delhin korkein oikeus hylkäsi miehen vankeustuomion pidentämistä vaatineen vetoomuksen.

Miehen vapautuksen takia Intiassa on vaadittu nykyistä kovempia tuomioita alaikäisenä tehdyistä rikoksista.