Suomalaiset verkkokaupat vierastavat Venäjää

Lappeenrannan teknillinen yliopisto tutki suomalaisyritysten verkkokaupan menestystä Venäjällä. Suomi ei ole kymmenen eniten verkkokauppaa Venäjälle tekevän maan joukossa. Kielimuurin lisäksi Venäjälle menoa hidastavat rajakaupan muodollisuudet sekä erot maksutavoissa.

talous
Alusasuliike Alexsandran nettisivut
Yle

Suomalaisyritykset hyödyntävät Venäjän voimakkaasti kasvavia verkkokauppamarkkinoita toistaiseksi vain vähän.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tutkimuksen mukaan Suomi ei ole kymmenen suurimman Venäjälle verkkokauppaa tekevän maan joukossa. Verkkokauppa kasvaa Venäjällä tällä hetkellä jopa lähes 30 prosenttia vuodessa.

Venäjällä olisi suuri potentiaali.

Pekka Torvinen

– Venäjällä olisi suuri potentiaali. Verkkokauppa Venäjälle kiinnostaa Suomessa paljon, mutta Eurooppa on monille yrityksille helpompi suunta laajentaa markkinoita, sanoo tutkija Pekka Torvinen LUT:sta.

Kielimuurin lisäksi Venäjälle menoa hidastavat rajakaupan muodollisuudet sekä erot maksutavoissa.

Yliopiston tutkimuksen mukaan Suomi kiinnostaa Venäjällä, koska suomalaisiin luotetaan ja tuotteillamme on laadukas maine. Lisäksi toimitusmatkat ovat suhteellisen lyhyet.

Venäläinen asiakas odottaa kuitenkin saavansa palvelua venäjäksi myös verkkokaupassa. Väärin sijoiteltu tai puutteellisin tiedoin varustettu tuote tai palvelu jää venäläiseltä asiakkaalta helposti käyttämättä, tutkimus osoittaa.