SAS siirsi Tampere–Tukholma-reitille isommat koneet – myös aikatauluja rukataan

Matkustajamäärä voi uusilla koneilla kasvaa jopa kolmanneksen edelliseen vuoteen verrattuna. Päivittäisten lentojen määrä pysyy ennallaan, mutta jatkolentomahdollisuudet paranevat muualle maailmaan.

Kotimaa
SAS:n lentokone lentokentällä Tukholmassa.
EPA

SAS on lisännyt matkustajakapasiteettiaan Tampere–Tukholma-välillä. Yhtiö tarjoaa tammikuusta lähtien matkustajille jopa neljä päivittäistä lähtöä Tukholmasta Tampereelle ja Tampereelta Tukholmaan.

Lentoyhtiön mukaan aikatauluja on muokattu paljon lentävien matkustajien tarpeiden mukaisesti. Välilasku Tukholmassa tarjoaa matkustajille mahdollisuuden hyödyntää SAS:n jatkolentojen verkostoa. Tampereelta pääsee jatkossakin suosikkikohteisiin, kuten Lontooseen, Pariisiin ja Milanoon.

Arlanda Tukholmassa tarjoaa erittäin hyvät jatkoyhteydet.

Tuomas Kankaala

– Tampereen ja Pirkanmaan seutu on SAS:lle tärkeä alue Suomessa, ja Arlanda Tukholmassa tarjoaa erittäin hyvät jatkoyhteydet, sanoo Key Account Manager Tuomas Kankaala.

Pirkkalasta jatkolennoilla kaukomaille

Niukentuvista lentoreiteistä kärsineen Tampere-Pirkkalan kentän toimintaan SAS:n päätös tuo uutta valoa. Lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto Tredeasta kiittelee erityisesti yhtiön nopeaa reagointia pirkanmaalaisten pyyntöön aikataulujen rukkaamisesta.

– Pyysimme lentoaikatauluihin pieniä aikataulumuutoksia parempien jatkoyhteyksien vuoksi. Lyhyt lento Tukholmaan ja suurempi istuinpaikkakapasiteetti antaa mahdollisuuden lisätä muun muassa tehokasta kauttakulkumatkustusta Arlandan kautta SAS:n kaikille pitkänmatkan reiteille ja erityisesti USA:n länsirannikolle matkustettaessa.

Myös ensi kesää vielä yritetään, jos jollakin on nurkissaan ylimääräinen lentokone.

Marja Aalto

Tukholman ja Tampereen väliä tullaan liikennöimään tammikuusta 2016 lähtien mm. uusilla ATR 72-600 -koneella, jossa on 70 matkustajapaikkaa, sekä huhtikuusta lähtien CRJ900-koneella, jossa on 90 matkustajapaikkaa.

Uudet yhtiöt ja reitit neuvotteluissa

Myös neuvottelut uusien lentoyhtiöiden saamiseksi Tampere-Pirkkalan kentälle jatkuvat. Lentoliikenteen kehitysjohtajan Marja Aallon mukaan neuvotteluja uusista reiteistä käydään useiden lentoyhtiöiden kanssa.

– Keskusteluissa ovat nyt ensi talven lennot. Myös ensi kesää vielä yritetään, jos jollakin on nurkissaan ylimääräinen vapaa lentokone.