1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Turvallisuusriski riisui kaupungin valokuvioista – Tampereen joulusta tuli mustaakin mustempi

Valoviikkojen uusiin koristeisiin kuuluva hevonen löytyi aamulla maasta Hämeensillalla. Nyt kaikki pylväisiin kiinnitetyt valokuviot otetaan alas ja tarkastetaan.

Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereella joudutaan näillä näkymillä tulemaan joulu toimeen ilman osaa Valoviikkojen kuvioista. Hämeenkadulla hevoskuvio putosi tuulessa alas ripustuksestaan. Turvavaijerikaan ei estänyt tätä, koska kuvio hajosi ja vain vaijerin pitelemä osa jäi ylös.

Nyt kuviot puretaan ja tarkastetaan, kertoo Tomi Keskinen valoja hoitavasta Tampereen Verasta.

– Tämän päivän ja illan aikana otetaan kaikki riippuvat valokuviot pois turvallisuuden takia. Tarkastamme ne ja katsomme, missä kunnossa ne ovat ja missä määrin ne palautetaan takaisin.

Hevoskuvio löytyi maanantaina aamulla jalkakäytävältä. Kuva: Kari Paavola

Maanantain aikana päätettiin ottaa alas vain pylväisiin kiinnitetyt valokuviot. Tarkastuksessa ovat Hämeenkadulla, Hatanpään valtatiellä ja Tammelantorilla olevat uudet pylväskiinnitteiset valokuviot - yhteensä 22 kappaletta.

Keskisen mukaan pudonneesta kuviosta oli pettänyt hitsaussauma. Led-valojen painolla ei ole vaikutusta, sillä kuviot on tehty lamppuja kevyemmällä ledinauhalla.

– Mieluummin joulu ilman valoja kuin että saamme pyhien aikana lukea lehdestä, että valokuvio putosi jonkun päälle.

Myöhemmin iltapäivällä kaupunki tiedotti, että kuviot pyritään palauttamaan katuja valaisemaan aatonaattona keskiviikkona.

Valokuviot kaupungille myynyt MK Illumination selvittää, miksi valokuvio putosi. Viimeksi lokakuussa kaikki valokuviot jouduttiin tarkistamaan, kun pöllökuvion kiinnitys antoi periksi. Kyse oli silloin asennusvirheestä.

Valoviikot on Tampereen kaupungin ja Tampere Tunnetuksi ry:n vuosittain järjestämä yhteinen tapahtuma. Ensimmäiset Valoviikot järjestettiin Tampereella syksyllä 1966, joten nyt vietetään 50. Valoviikkoja.

Artikkelin tietoja täsmennetty kaupungin tiedotteen pohjalta kello 16.28 ja uusien tietojen pohjalta 22.12.