Kondiittori-isä päätti yllättää päiväkotilapset – huikea luomus oli vähällä mennä pilalle

Kuopiolaisen Tuuliviirin päiväkodin lapset saivat maanantaina eteensä harvinaisen näyttävän yllätyksen, kun heille paljastettiin Frozen-animaatioelokuvan inspiroima valtava sokerilinna. Dramatiikkaa riitti, kun luomus meni kertaalleen palasiksi kuljetuksen aikana.

ilmiöt
Sokerista tehty Frozen-linna.
Sakari Partanen / Yle
Petri ja Sofia Hiltunen sokerilinnan äärellä.
Kondiittorimestari Petri Hiltusen sokerinen yllätys oli mennä kokonaan pilalle kuljetuksessa. Tytär Sofialla riitti sentään malttia tilanteessa.

Korkeutta 85 senttiä. Leveyttä 80 senttiä. Kuusitoista kiloa sokeria – tai tarkemmin sanottuna isomaltoosia. Tässä ovat kuopiolaisen kondiittorimestari Petri Hiltusen rakentaman sokerilinnan strategiset mitat. Malli linnaan on saatu Disneyn Frozen-elokuvasta.

Maanantaina Hiltunen kiikutti sokeriveistoksensa kuopiolaiseen Tuuliviirin päiväkotiin hänen 4-vuotiaan tyttärensä Sofian ja muiden päiväkotilasten ihmeteltäväksi. Matkalla koko yllätys oli mennä palasiksi, kun osa linnasta sortui pakettiauton takaosassa. Kondiittori osasi pelätä tätä ennalta.

– Sokeri on kauhean herkkä aines. Jos se imaisee kosteutta, se lähtee sulamaan ja saattaa halkeilla.

Tytär Sofia Hiltusta takaisku ei lannistanut.

– Onneksi se vielä maistuu hyvälle, niinhän? Sofia sanoi.

Päiväkotiin tultuaan kondiittori-isä sai kuitenkin koottua linnan uudelleen kuumailmapuhaltimen avulla. Näin Tuuliviirin päiväkotilapset saivat joulukoristeen, jollaista muilla ei ole.

Lapset sokerilinnan äärellä.
Sakari Partanen / Yle

Petri Hiltunen kertoo yrittäneensä saada projektia varten kaavat Elsan linnaan suoraan Disneyltä. Lupia ei kuitenkaan tullut, joten hän joutui piirtämään mahdollisimman aidonnäköiset kaavat kuvien perusteella.

– Ihan yksi yhteen en lähtenyt tekemään siitä syystä, että rakennelma on niin kauhean monipuolinen. Aikaa olisi pitänyt käyttää vähintään kolminkertainen määrä. Nyt kasaamiseen meni 12 tuntia, Hiltunen kertoo.