Aggressiiviset kaupustelijat aiheuttaneet harmia Turun seudulla

Poliisin mukaan kaupustelijat ovat myyneet kiikareita ja kukkia aggressiivisella ja päällekäyvällä tavalla. Viikonloppuna kaupustelijat ovat olleet liikkeellä mm. Liedossa ja Kemiössä.

Kulku- ja katukauppa

Turussa on liikkunut viime viikon aikana aggressiivisia kaupustelijoita. Poliisi kertoo, että viikonloppuna kaupustelijat ovat olleet liikkeellä muun muassa Liedossa ja Kemiössä.

Kaupustelijat liikkuvat paikoissa, joissa on paljon ihmisiä liikkeellä. Nyt he ovat olleet erityisen aktiivisia kauppojen ja ostoskeskusten edustalla. Myytävät tuotteet ovat olleet kiikareita ja kukkia.

Poliisin mukaan myyntitapa voi olla hyvin aggressiivinen ja päällekäyvä. Yleensä tuotteet ovat laillisesti hankittuja, mutta halpatuotantoa, jota kaupataan huomattavaan ylihintaan. Myynnissä voi olla myös rikoksella haltuun saatua tavaraa. Kaupan yhteydessä vaihtorahaa ei välttämättä palauteta.

Kaupustelu ei ole kiellettyä, mutta häiritsevä ja aggressiivinen käytös sen sijaan on. Poliisi kehottaa ihmisiä välttämään kaupankäyntiä tällaisten kaupustelijoiden kanssa. Häiritsevästä kaupustelusta voi ilmoittaa hätänumeroon.

Poliisi muistuttaa, että jos tuntematon tulee kadulla kauppaamaan jotain, niin tuotteen laadun tai alkuperän voi hyvällä syyllä kyseenalaistaa.