Kiemunki sai syytteen kunnianloukkauksesta

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja sosialidemokraattien Iisakki Kiemunki saa syytteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja kunnianloukkauksesta.

kunnianloukkaus

Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, sosialidemokraattien Iisakki Kiemunki saa syytteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja kunnianloukkauksesta. Salpausselän syyttäjänviraston syyttäjä Matti Torkkel teki päätöksensä asiasssa maanantaina iltapäivällä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Syytteet perustuvat Iisakki Kiemungin Hämeenlinnan Kaupunkiuutiisiin vuoden 2014 lokakuussa antamaan haastatteluun, jossa käsiteltiin kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan, perussuomalaisten Lulu Ranteen elatusapuasioita.

Kiemunki kommentoi Facebook-sivuillaan, että kyse on länsimaisen sanan- ja lehdistönvapauden kulmakivistä. Kirjoituksessaan Kiemunki sanoo, että asia katsotaan tarvittaessa eurooppalaisia tuomioistuimia myöden.

Kiemungin mukaan keskeisessä poliittisessa tehtävässä olevan henkilön moraalia ja toimintaa pitää voida julkisuudessa kyseenalaistaa myös henkilökohtaiseen elämään liittyvissä asioissa.

Myös Kaupunkiuutisten päätoimittaja Kari Karppinen ja Hämeen Kaiun päätoimittaja Pekko Oksanen saavat syytteet samaan asiaan liittyen.