35 joulua töissä ja nyt vapaalla: "Oma vapaa on annettu aiemmin asiakkaan käyttöön"

Arja Virtanen on ollut 35 viimeistä vuotta pääsääntöisesti töissä joulun aikaan, mutta tämän joulun hän viettää oman perheen kesken Hotelli Kajaanin ollessa suljettuna.

ilmiöt
Vanha joulutonttunukke istuu työpöydän laidalla.
Sini Salmirinne / Yle

Kajaanin hotelleista ainoastaan yksi on auki joulun pyhinä, ja Hotelli Kajaanin johtaja Arja Virtanen sanoo, että sama meininki jatkunee tulevaisuudessakin.

– Kaupunkijoulu hotellissa ei tunnu kiinnostavan ihmisiä, ja joulut varmasti vietetään vapaalla jatkossakin.

Virtanen on kuitenkin jo ehtinyt joulutyötä tehdä. 35 vuoden aikana on jouluna ollut vapaata kerran tai kaksi.

– Voi olla, että silloin kun lapset olivat ihan pieniä, niin saatoin olla jonkun joulun lomalla. Pääsääntöisesti olin aina töissä hotellissa. Yrittäjät ovat itse tehneet jouluisin töitä, ja oma vapaa on annettu aiemmin asiakkaan käyttöön. Nyt halutaan viettää yksi joulu oman perheen kesken.

Hotelli Kajaanin johtaja Arja Virtanen.
Hotelli Kajaanin johtaja Arja Virtanen on saanut jo pikkujoulukaudella tarpeekseen kinkusta ja laatikoista, ja aikoo loihtia ruokapöytään "jotain ihan muuta".Arto Loukasmäki / Yle

Joulua on kuitenkin laitettu hotellissa jo hyvä tovi.

– Pikkujoulurupeama kestää 6–8 viikkoa ennen joulua, ja se menee kinkku ja laatikot -humppaan. Tuntuu siltä, että jouluksi juostaan maaliin ja sitten vedetään henkeä. Tuntuu hienolta, että voi viettää joulun vapaalla.

Omaan joulupöytäänsä Arja Virtanen ei kinkkua eikä laatikoita halua, vaan aikoo valmistella ruoaksi "jotain ihan muuta".