Hyppää sisältöön

Espan puisto valaistaan joulun aikaan pysyvästi

Esplanadin puiston jouluvalot syttyvät myös ensi vuonna. Viime jouluna Espalta puuttuivat jouluvalot ja siitä tuli kaupungille paljon kritiikkiä.

Esplanadin puiston jouluvalot.
Helsingissä Esplanadin puiston jouluvalot ovat keränneet paljon kiitosta.

Esplanadin puistossa, Helsingissä, on jälleen saatu nauttia jouluvaloista.

Toissa vuoteen asti puiston jouluvaloista oli huolehtinut Helsingin Energia eli nykyinen Helen. Yhtiömuutoksen jälkeen Helen luopui puiston jouluvalojen ylläpidosta.

Se ei ollut helsinkiläisten mieleen ollenkaan.

– Viime vuodesta tuli sen verran paljon kielteistä palautetta ja pahaa mieltä, että kaupunki päätti ottaa homman omaan hoitoon ja kunnostaa tämmöisen keskeisen käyntikorttinsa joulun ajaksi, kertoo Helsingin rakennusviraston valaistuspäällikkö Juhani Sandström.

Ihmiset tykkäävät jouluvaloista

Äitinsä ja pikkuveljensä kanssa Espan puistossa jouluvaloja katsomassa oleva Iiris Repponen on innoissaan valoista.

– Nää on aika kivoja, kun ne koristaa tätä kaupunkia näin hienosti. Jos valoja ei olis, ei olis jouluakaan, sanoo Iiris miettiväisenä.

Äiti nyökyttelee tyttärensä ajatukselle.

– Joo kyllä valot tuo lisää tunnelmaa tähän pimeeseen aikaan ja joulun odotukseen, sanoo Lilja Repponen.

Sanna Möttönen on ihastelemassa jouluvaloja, jotka hänen mukaansa ovat aivan ihania.

– Ilman jouluvaloja näyttäisi täälläkin huomattavasti ankeammalta kuin nyt. Varsinkin, kun on näin pimeetä, eikä ole lunta maassa, tää on ihan erinomaista, että on näin paljon jouluvaloja, ihastelee Sanna Möttönen.

Jouluvalot pysyvät lupaa rakennusvirasto

Helsingin kaupungille tuli jouluvaloista asennus- ja tarvikekustannuksia noin 200 000 euroa. Päivittäinen sähkölasku valaistuksesta on kolmisen kymmentä euroa.

Rakennusvirastossa investointia ei pidetä merkittävänä, kun huomioidaan, että valot kestävät 5-10 vuotta.

– Tämä joulukausi katsotaan, miten valot toimivat vai olisiko siellä jotain muutettavaa, korjattavaa tai täydennettävää, mutta tämän kaltaiset valot ovat Espan puistossa nyt useamman vuoden tästä eteen päin, lupaa Helsingin rakennusviraston valaistuspäällikkö Juhani Sandström.

.
.