Kotimaiset lomailijat paikkaavat Tahkon uudenvuoden sesonkia – venäläisiäkin tulee enemmän kuin pelättiin

Venäläisturistien määrä puolittuu Tahkolla, mutta loppiaisviikolla seudulla lomailee arviolta yli tuhat venäläistä. Kotimainen kysyntä on sen sijaan kasvanut. Kuopion Rauhalahteen saattaa saapua tammikuun alussa matkailijoita, jotka tulevat Kuopioon tilauslennolla.

Tahkovuori
Joulupukki poseeraa venäläisperheen kanssa Kouvolan asemalla.
Raine Martikainen / Yle

Venäläisten matkailijoiden määrä puolittuu viime vuodesta Tahkolla uudenvuoden aikaan, mutta venäläisten turistien määrä näyttää kuitenkin olevan selvästi suurempi kuin synkimmissä arvioissa vielä hiljattain laskettiin.

Majoitustusta välittävän TahkoComin toimitusjohtaja Matti Kuosmanen arvioi, että loppiaisviikolla Tahkolla lomailee yli tuhat venäläisturistia. Mökeistä on Tahkolla käytössä noin 50 prosenttia ja mökkien käyttöajat ovat selvästi pidentyneet.

Vähentyneitä venäläisturisteja on saatu korvattua hyvin kasvaneella kotimaisella kysynnällä, myös virolaisia on selvästi enemmän kuin vuosi sitten, Kuosmanen sanoo. Joulun viettäjiä Tahkolla on kaikkiaan parisen tuhatta, uutenavuotena päästään kolmeen tuhanteen.

Ei charterjunia, yksi lento mahdollinen

Tahko Toursilla etenkin rivitalohuoneistot ovat täyttyneet hyvin, mutta VIP-mökkien kysyntä on hiipunut. Joulun viettäjät ovat kaikki suomalaisia, uutenavuotena ja loppiaisena on pelkästään venäläisiä. Yhteensä lomalaisia on parisen sataa, laskee Tahko Toursin toimitusjohtaja Elena Chiksoeva.

Charterjunilla venäläisturisteja ei tule nyt Pohjois-Savoon lainkaan, vaan tulijat liikkuvat omilla autoillaan, sanoo Kuopio-Tahko Markkinoinnin toimitusjohtaja Wille Markkanen.

Yksi charterlento on kuitenkin vielä mahdollinen tammikuun alussa Rauhalahteen tuleville venäläismatkailijoille. Kylpylä-hotellin markkinointipäällikkö Liisa Koponen sanoo, että tilanne vaihtuu koko ajan.