Espoon ääniharava Carl Haglund jättää kuntapolitiikan

Kansanedustaja Carl Haglund (r.) muuttaa Espoosta Helsinkiin. Samalla hän jättää paikkansa Espoon kaupunginvaltuustossa. Haglund on ollut oman puolueensa ääniharava Espoossa.

Kotimaa
Haglund sulkee Espoon valtuustoaslin oven.
Haglund sulkee Espoon valtuustoaslin oven.Yle / Helena von Alfthan

Carl Haglundin (r.) perhe muuttaa loppiaisen jälkeen Helsinkiin. Muutto johtuu perhesyistä, Haglund kertoo.

– Helsinkiin muutto on päätös, joka liittyy perheen jokapäiväiseen logistiikkaan, kuten esimerkiksi lasten koulunkäyntiin.

Haglund ehti istua viisitoista vuotta Espoon kaupunginvaltuustossa.

– Tämä on ollut todella hienoa aikaa. Jätän Espoon kuntapolitiikan taakseni hyvillä mielin, mutta kyllä tämä voi vähän haikealtakin tuntua.

RKP menettää ääniharavansa Espoossa Haglundin lähdön myötä. Edellisissä kunnallisvaaleissa vuonna 2012 hän keräsi yli kolme tuhatta ääntä omalle puolueelleen.

Haglund kuitenkin uskoo, että RKP:llä on edelleen hyvät mahdollisuudet menestyä.

– Minulla on erittäin lahjakkaita kollegoja täällä Espoon valtuustoryhmässä, ja myös monet uudet nimet voivat olla kiinnostuneita asettumaan ehdokkaiksi.

Haglundin paikan valtuustossa saa Nina Hällström. Varavaltuutettuna toimineesta naisesta on jo tullut tuttu kasvo valtuustosalissa.

– Lähes aina joku valtuutettu on ollut estynyt, koska meitä on vain seitsemän hengen ryhmä. Nina on saanut paljon kokemusta, koska hän on jo juossut kokouksissa koko kauden ajan. Hän on vahvasti sitoutunut ja hoitaa tehtävänsä erinomaisesti, Haglund sanoo.

Haglund ei ole vielä päättänyt, osallistuuko hän Helsingin seuraaviin kunnallisvaaleihin vuonna 2017.