Viiden lapsen isä iloitsee lahjoituskassista: "Tämä on todella iso lisä joulun viettoomme"

Tampereen Tesomalla nähtiin tiistaina iloisia ilmeitä. Kaupunkilähetys jakoi vähävaraisille kasseja, jotka sisältävät muun muassa elintarvikkeita, leluja ja lahjakortteja.

Kotimaa
Joulukassi on täytetty ihanilla herkuilla ja pehmoisilla lahjoilla.
Joulukassi on täytetty ihanilla herkuilla ja pehmoisilla lahjoilla.Riikka Nurmi / Yle

Tampereen Kaupunkilähetyksellä on joulun lähestyessä mieluinen tehtävä. Vähävaraisille jaetaan lahjakasseja, joiden sisältö on saatu lahjoituksina.

Kaikkiaan eri puolille kaupunkia jaetaan 200 lahjakassia. Tiistaina suunnaksi otettiin Tesoma, jonne ajettiin auto täynnä monenlaisia paketteja.

– Kasseissa on muun muassa elintarvikkeita, leluja tai vaikka yksityisten ihmisten kutomia sukkia, Tampereen Kaupunkilähetyksen työntekijä Anne-Mari Leppänen luettelee.

Anne-Marin ja Pekan askel käy kiireisenä joulun alla
Anne-Marin ja Pekan askel käy kiireisenä joulun allaRiikka Nurmi / Yle

Lahjoituksia on tullut niin yksityisiltä ihmisiltä kuin yrityksiltäkin. Antamisen ilo tarttuu myös jakajiin.

– Kyllä se sydämessä tuntuu kivalta, että on saanut jotain iloa aikaiseksi, vapaaehtoistyöntekijä Pekka Leppänen sanoo.

Kolme autoa liikenteessä

Osa lahjoituksista on ollut selvää rahaa. Sillä on ostettu laadukkaita elintarvikkeita, merkkitavaroilla on oma merkityksensä lahjakassien saajille.

– Haluamme näin näyttää, että arvostamme tuen tarpeessa olevia ihmisiä, Anne-Mari Leppänen toteaa.

Pekalla on taskussaan ässä - paikallisten kauppiaiden lahjoittama ruokalahjakortti
Pekalla on taskussaan ässä - paikallisten kauppiaiden lahjoittama ruokalahjakorttiRiikka Nurmi / Yle

Jakajat ehtivät vierailla päivän aikana kaikkiaan kahdessakymmenessä perheessä. Heidän lisäkseen Tampereella liikkui tiistaina kaksi muuta Kaupunkilähetyksen työparia.

Lahjoja tarpeeseen

Yksi kassin saajista on Rami, jonka perheessä on viisi lasta. Suurin osa lapsista oli vielä unten mailla vierailun osuessa tiistaiaamuun.

Perheen lahjakassi sisälsi elintarvikkeiden lisäksi leluja, lehtiä sekä lahjakortin paikalliselta kauppiaalta. Varsinkin lahjakortti tuntui lämmittävän vastaanottajaa.

– Tämä on todella iso lisä joulun viettoomme, kun toinen meistä vanhemmista opiskelee ja toinen on työttömänä, Rami kertoo.

Myös kodin perustarvikkeille on tilausta perheissä
Myös kodin perustarvikkeille on tilausta perheissäRiikka Nurmi / Yle

Kassien jakaminen jatkuu sen verran kiireisenä, että kahvikutsuista jakajat joutuvat kieltäytymään. Joskus lahjakassin tuojia muistetaan halauksella.

– Aina ei perheellä ole sanoja, mutta ilmeestä ja tunnelmasta aistii, miten ihanaa se on että saa tällaisen kassin, Anne-Mari Leppänen kertoo.