Joulumieltä lauletaan sydämiin monilla kielillä

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kansainvälisille jouluklassikoille on kysyntää.

musiikki
Kuvassa pianon koskettimistoa.
Anssi Leppänen / Yle

Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksia on järjestetty jälleen ahkerasti seurakunnissa ja useissa yhteislauluun soveltuvissa tiloissa. Suomen ja ruotsin lisäksi joulumieltä on etsitty muillakin kielillä. Eri puolilla maata joulun klassikoita on laulettu yhteislaulutilaisuuksissa muun muassa viroksi, venäjäksi, englanniksi, ranskaksi ja saksaksi.

Kauneimmat joululaulut -tapahtuman kampanjakoordinaattori Johanna Lillqvist Suomen Lähetysseurasta kertoo, että kansainvälisiä joululauluja käy tapahtumissa laulamassa sekä suomalaisia että ulkomaalaisia.

– Kyllä suomalaisetkin haluavat laulaa lauluja vähän eri kielillä kuin suomeksi tai ruotsiksi. Porukka on aika vaihtelevaa.

Kansainvälisille lauluille on kysyntää.

– Varsinkin nyt, kun Suomi on kansainvälistymässä ja täällä on enemmän englanninkielistä väkeä, niin kysyntä kasvaa.

Lähetysseuralle on esitetty kielivalikoiman kasvattamista. Lähetysseuran omassa The Greatest Christmas Carrols -vihkossa lauluja on tällä hetkellä englanniksi, saksaksi ja ranskaksi.

– Tänä vuonna on tullut kysyntää enemmän arabiankielisistä lauluista. Katsotaan, pystymmekö tuomaan esimerkiksi kansainväliseen vihkoon mukaan sellaisia lauluja. Saa nähdä, miten se onnistuu ensi vuoden vihkosessa, toteaa Johanna Lillqvist.