EU:n ulkopuolelta Lappeenrantaan yliopistoon – lukuvuosimaksu 10 000 euroa

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on 16 englanninkielistä maisteriohjelmaa tekniikan ja kauppatieteiden aloilla. 10 000 euron lukuvuosimaksuun päädyttiin kustannusrakenneanalyysin sekä kilpailija-analyysin perusteella.

Kotimaa
Opiskelija
Yle

Lappeenrannan teknillinen yliopisto alkaa periä EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta opiskelijoilta 10 000 euron maksua lukuvuodelta. Käytännössä yliopiston kansainvälisistä maisteriohjelmista ryhdytään perimään maksua syksystä 2017 alkaen.

Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa on 16 englanninkielistä maisteriohjelmaa tekniikan ja kauppatieteiden aloilla.

10 000 euron lukuvuosimaksuun päädyttiin kustannusrakenneanalyysin sekä kilpailija-analyysin perusteella.

– Mielestämme maksu on nyt hyvällä pohjoiseurooppalaisella ja skandinaavisella tasolla, sanoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston vararehtori Jaana Sandström.

Tulevaisuudessa lukuvuosimaksut saattavat olla merkittävä osa yliopiston rahoitusta.

– Koulutusmarkkina on suuri ja kovasti kilpailtu markkina ja vie aikansa päästä mukaan markkinoille. Uskomme kuitenkin, että laadukkaalla opetuksella ja markkinoimalla oikeille kohderyhmille saamme ulkomaisten opiskelijoiden määrän kasvamaan. Silloin lukuvuosimaksut voivat nousta tärkeäksi osaksi rahoitusta, vararehtori Jaana Sandström toteaa.

Suomen eduskunta hyväksyi EU-alueen ulkopuolelta tulevien opiskelijoiden lukukausimaksut 15. joulukuuta. Lukuvuosimaksu on vähintään 1 500 euroa.

Lappeenrannan teknillinen yliopisto on jo solminut koulutusvientisopimuksen Saudi-Arabiaan. Suomessa tuotettuihin lukukausimaksullisiin tekniikan maisteritutkinto-ohjelmiin otetaan vuosittain noin 20 saudiarabialaista opiskelijaa.