Video: Reippaat nuoret paketoivat lahjoja ja keräävät rahaa Lontoon reissua varten

Paketoinnila kerätään rahaa leirikouluun. Kaikki luokan 23 oppilasta osallistuvat talkoisiin reilun parin tunnin vuoroissa. Johanna Kalin ja Eerika Myllys paketoivat mielellään kirjoja, jotka on helppo kääriä kauniiseen pakettiin.

Kotimaa
15-vuotiaat Johanna Kalin ja Eerika Myllys Lappeenrannan Kesämäenrinteen koulu
15-vuotiaat Johanna Kalin ja Eerika Myllys ovat havainneet, että joulun lähestyessä paketoinnin tarve lisääntyy.

Lappeenrannan Kesämäenrinteen koulun 9-luokkalaisille on jo varattu Lontoosta hotellihuoneet viiden päivän reissua varten ja nyt puuttuu enää matkakassa.

Rahaa on kerätty myymällä sukkia sekä leivonnaisia. Nyt nuoret paketoivat joulukiireessä häärivien ihmisten ostoksia Ison Kristiinan Suomalaisessa kirjakaupassa. Paketointia on järjestetty isänpäivälle ja koko joulukuulle.

15-vuotiaat Johanna Kalin ja Eerika Myllys ovat havainneet, että joulun lähestyessä paketoinnin tarve lisääntyy. Joulukuun alussa vuoron aikana paketoitiin vain muutamia paketteja ja nyt lahjoja kulkee tyttöjen käsien läpi jopa parikymmentä.

– Kivoimpia paketoitavia ovat ihan tavalliset kirjat, Eerika kertoo.

– Ne on helpoimpia, Johanna lisää.

Kaikki luokan 23 oppilasta osallistuvat paketointiin pareittain reilun parin tunnin vuoroissa. Englannin kieleen erikoistunut kieliluokka lähtee kohti Englantia toukokuun lopussa.