MYPA Juniorit ohjattiin aloittamaan alimmalta sarjatasolta – hakemus Neloseen hylättiin

Ohituskaista jalkapallon viidenneksi korkeimmalle sarjatasolle miesten Neloseen ei auennut MYPA Junioreille. Kaakkois-Suomen piirihallitus hylkäsi perusteilla olevan edustusjoukkueen hakemuksen.

MYPA Juniorit
Mypan juniorit pelaavat jalkapalloa
Juha Korhonen / Yle

MYPA Juniorit ei saa edustusjoukkuetta suoraan jalkapallon viidenneksi korkeimmalle sarjatasolle Neloseen ensi kaudeksi. Palloliiton Kaakkois-Suomen piirihallitus hylkäsi seuran hakemuksen yksimielisesti.

Piirijohtaja Veijo Vainikan mukaan kilpailumääräyksistä ei löydy sellaista sääntökohtaa, joka mahdollistaisi joukkueen hyppäämisen muiden joukkueiden ohi tietylle sarjatasolle. Sääntöjen mukaan joukkueen on aloitettava alimmalta sarjatasolta Kutosesta.

Lisäksi Vainikka kertoo, että vastaavia hakemuksia on muutamia ollut vuosien varrella ennenkin. Myös ne kaikki on hylätty.

MYPA Junioreiden valmennuspäällikkö Jukka Karjalainen on päätökseen pettynyt.

– Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että piiriltä saadut perustelut olivat heikot. Kuvittelin, että piirillä on tällä hetkellä vaikeuksia löytää joukkueita, jotka satsaavat kilpailullisuuteen ja joilla on tavoitteita. Meillä olisi joukkue kasassa ja olosuhteet kunnossa, mutta tätä ei nyt tuettu, Karjalainen sanoo.

Piirihallituksen päätöksen jälkeen seura aikoo katsoa tilanteen uudelleen.

– Haluamme pistää edustusjoukkueen pystyyn, se on selvä asia, Karjalainen sanoo.

Pelaajatilanne voi kuitenkin muuttua.

– Jos nyt Kutosesta aloitetaan, niin sinne on vaikeampi saada pelaajia. Ei nuorta, kehittyvää pelaajaa kiinnosta harjoitella 3-4 kertaa viikossa ja pelata sitten Kutosta, Karjalainen jatkaa.

Kaakkois-Suomen Kutoseen ensi kaudelle voi ilmoittautua vielä tammikuun loppuun mennessä.

– Ihan varmasti siihen mennessä tehdään päätöksiä, Karjalainen sanoo.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.