Vantaalainen rakkaustarina syntyy hotellissa, puistossa tai vaikka Mika Häkkisen aukiolla

Vantaan kaupunginmuseo valmistelee parhaillaan rakkausnäyttelyä vuodelle 2017. Nettikyselyn avulla on saatu jo liki sata kertomusta rakkauden hetkistä Vantaan alueella.

Kotimaa
Vantaan kaupunginmuseo kerää vantaalaista rakkautta kartalle. Post it -lapuista ja seinäkartasta tehty esimerkki roikkuu museon seinällä henkilökunnan tiloissa, todellinen verkosta löytyvä karttajoukkoistus on runsaampi ja monipuolisempi.
Vantaan kaupunginmuseo kerää vantaalaista rakkautta kartalle. Post it -lapuista ja seinäkartasta tehty esimerkki roikkuu museon seinällä henkilökunnan tiloissa, todellinen verkosta löytyvä karttajoukkoistus on runsaampi ja monipuolisempi.Vesa Marttinen / Yle

Vantaalaisia rakkaustarinoita on turha moittia siirappisiksi tai kliseisiksi. Kaupunginmuseo on lokakuun alusta alkaen kartoittanut vantaalaisia rakkausmuistoja, ja mukaan ovat päätyneet esimerkiksi ensitreffit Mika Häkkisen aukiolla, puistopiknik Heurekan puistossa sekä pikarakkaus Sokos Hotel Vantaassa.

Kaikille avoimella karttakyselyllä (siirryt toiseen palveluun)etsitään tarinoita niin kohtaamisista ja ihastumisista kuin eroista ja vaikeuksista.

Museoamanuenssi Anna Kankaan mukaan alueellisesti tarkasteltuna kaksi paikkaa korostuu yli muiden.

– Tikkurila ja Myyrmäki erottuvat määrällisesti, mutta yksittäisiä merkintöjä on aika tasaisesti eri puolilta Vantaata. Täysin tyhjiä alueita ei oikeastaan ole, rakkaus on levittäytynyt tasaisesti ympäri Vantaata.

Vernissasta Kuusijärvelle, lentokentältä Martinlaaksoon

Vastauksia karttakyselyyn on tähän mennessä tullut hieman alle sata. Mukana ovat muun muassa Vernissa, Bio Grand, Heurekan puisto, Vantaan kaupunginmuseon Rock’n Vantaa -näyttely, lentokenttä ja sitä ympäröivät näköalakalliot, Vaaralan McDonald's, Mika Häkkisen aukio Martinlaaksossa, Kehä III:n sillan alus, Kuusijärvi sekä Silvolan tekoallas.

Tikkurilan keskeltä Sokos Hotel Vantaan kohdalta löytyy kasapäin merkintöjä.

– Siellä on moni parisuhde saanut alkunsa ja varmaan myös loppunsa. Paikassa on vietetty myös häiden jatkoja ja niin edelleen, Kangas sanoo.

Kankaan mukaan vastaajista suurimman ryhmän muodostaa 1990-luvulla syntyneet nuoret.

Rakkaus on levittäytynyt tasaisesti ympäri Vantaata.

Anna Kangas

– On hienoa, että ollaan onnistuttu tavoittamaan tällainen ryhmä. Myös 60-, 70- ja 80-luvulla syntyneitä on paljon. Vanhimmat vastaajat ovat 40-luvulla syntyneitä.

Näyttely aukeaa helmikuussa 2017

Vantaan kaupunginmuseossa aukeaa ystävänpäivänä 2017 näyttely nimeltä Rakkauden tiloja – tunteiden kiitotiellä. Nyt saatuja tarinoita ja karttamerkintöjä käytetään näyttelyn käsikirjoituksen pohjana.

Näyttelyyn koostetaan mahdollisesti myös jonkinlainen kartta vantaalaisista rakkauden paikoista.

Karttakyselyyn voi vastata vielä vuoden loppuun saakka.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus