1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Rakennusyhtiö Skanska lakkauttaa Lapin yksikön

Irtisanominen uhkaa 31 työntekijää. Meneillään olevat urakat tehdään loppuun.

Kotimaan uutiset
Skanska nostokurki
Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja lahjustutkinta liittyy myös rakennusliike Skanskan toimintaan.Sauli Antikainen / Yle

Skanska Oy aikoo lakkauttaa Lapin yksikön. Koko henkilöstö eli 31 ihmistä irtisanotaan, ellei heille löydy työtä muista Skanskan yksiköistä ja alueilta. Kaikki irtisanomisuhan alla olevat ovat Rovaniemellä. Lapissa kesken olevat urakat tehdään loppuun. Ne ovat asuinkerrostalo ja liikekeskus Ounaksen laajentaminen Rovaniemellä.

Rakennusyhtiö perustelee päätöstä sillä, että alueelliset erot Suomen markkinoilla ovat kasvaneet ja suurten kasvukeskusten merkitys on Skanskalle entistä tärkeämpi. Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Sakari Jämsä sanoo, että Rovaniemellä yhtiö jäi kauaksi tavoitteistaan.

– Asuntorakentaminen on aina ollut kohtuullisen vahvaa myös Rovaniemellä, mutta sitten se toinen puoli eli toimitilarakentaminen on ollut hyvin haasteellista. Markkinatilanne on pitkään ollut vaikea eikä näytä siltä, että se olisi lähiaikoina muuttumassa, Jämsä sanoo.

Irtisanomisuhan alla oleville löytyisi töitä etelästä, mutta ei läheltä kotia.

– Kyse on siitä, miten he voivat liikkua töiden perässä. Valitettavasti työpaikat ovat nyt pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä.

Skanska käynnisti marraskuussa yt-neuvottelut Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoisessa alueyksikössä, joka kattaa Lapin, Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen tulosyksiköt. Lapin tulosyksikön lakkauttamisen lisäksi yhtiö päätti myydä Pohjanmaan tulosyksikkönsä SSR Pohjanmaa Oy:lle. Skanska keskittää pohjoisen Suomen toiminnot Ouluun.

Lue seuraavaksi