Talousrikoksista syytetyn PS-pomon asema vaakalaudalla – samassa valtuustossa jo aiemmin kaksi ehdollista tuomiota

Piirijohtajan talousrikossyytteet ovat perussuomalaisille poikkeuksellisen kiusallisia, sillä jo aiemmin kaksi saman valtuuston poliitikkoa on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Etelä-Savon piiri käsittelee puheenjohtajansa asemaa tammikuun kokouksessaan.

kuntapolitiikka
Perussuomalaiset logo

Perussuomalaiset ratkaisevat Etelä-Savon piirin tammikuun kokouksessa, voiko talousrikoksista syytetty Raimo Heinänen jatkaa piirin johdossa.

Heinänen on saanut Etelä-Savon käräjäoikeudessa syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Hän kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

Heinänen myös johtaa perussuomalaisten ryhmää Mikkelin kaupunginvaltuustossa.

– Henkilö on syytön kunnes toisin todistetaan. Mutta ilman muuta syyte syö puheenjohtajan ja koko alueellisen politiikan uskottavuutta, sanoo piirisihteeri Outi Virtanen.

Etelä-Savon piirille puheenjohtajan talousrikossyytteet ovat tavallistakin kiusallisempia, koska puolueen ympärillä on maakunnassa riittänyt kielteistä julkisuutta. Kuluvan vuoden aikana kaksi perussuomalaisten seitsemästä kaupunginvaltuutetusta Mikkelissä on tuomittu ehdolliseen vankeuteen. Toinen oli ehdolla myös eduskuntavaaleissa.

– On äärimmäisen kiusallista, kun itse politiikan teko jää kakkossijalle tällaisten tapausten rinnalla, piirisihteeri Outi Virtanen sanoo.

Virtasen mukaan hänellä on jo "selvä kanta" Heinäsen jatkomahdollisuuksiin. Virtanen ei kuitenkaan halua kertoa kantaansa julkisuuteen ennen piirikokousta, joka pidetään tammikuun 10. päivänä.

– Me teemme tammikuun kokouksessa kasvojenkohotuksen, Virtanen sanoo.