Kovasta paketista voi tulla jouluna eroottinen yllätys

Aikuisten lelut ovat löytäneet tiensä myös pukinkonttiin. Joululahjoiksi on hankittu vibraattoreita, eroottisia alusasuja ja babydoll -asuja, hierontaöljyjä ja penisrenkaita. Joku saattaa saada kovassa paketissaan vaikka älyvibraattorin, jota voi ohjata älykännykällä jopa matkojen päästä.

Kuva: Mari Sinkkanen / Yle

Hämeenlinnalaisen Punainen kuu erotiikkaliikkeen myymäläpäällikkö Maiju Välimaa tietää, mitkä aikuisten lelut tänä vuonna pukinkonttiin päätyvät.

– Naisille haetaan erilaisia vibraattoreita ja babydoll -asuja, miehille penisrenkaita ja yhteisiin leikkeihin erilaisia hierontaöljyjä. Vibraattorit ovat nykyään semmoisia, ettei niistä voi lapsi päätellä mikä se on.

Välimaan mukaan eroottisetkin paketit voi aivan hyvin avata koko perheen ollessa läsnä.

Erilaisia piiskoja ja ruoskia on mennyt pukinkonttiin, joten ilmeisesti kotona on oltu tuhmia.

Maiju Välimaa

– Ei ne lapset ymmärrä mikä se on. Ja jos kysyvät niin voi selittää, että se on hierontalaite koko vartalolle. Sellaisiakin täältä löytyy, jotka on tosiaan tarkoitettu ihan niskahierontaan, valaisee Välimaa.

Huumorikin on joulun aikaan lahjavalinnoissa tullut esiin.

– Erilaisia piiskoja ja ruoskia on mennyt pukinkonttiin, joten ilmeisesti kotona on oltu tuhmia, naurahtaa Välimaa.

Älyä vibraattoriin

Nykyisin aikuisten lelujen ostaminen käy kätevästi myös netistä. Maiju Välimaa sanoo, että heilläkin nettikauppa on, mutta moni haluaa liikkeeseen juuri siksi, että saa palvelua, saa kysyä ja näkee tuotteet konkreettisesti.

– Täällä voidaan laittaa, vaikka paristot siihen vibraattoriin, jotta voi käsituntumalla kokeilla värinöitä ja erilaisia toimintoja.

Erotiikka-alan välineistö on kehittynyt kovaa vauhtia. Vauhti välillä yllättää ja hämmentää erotiikkaliikkeen myymäläpäällikönkin.

– Esimerkiksi nykyään löytyy jo paljon älyvibraattoreita. Mies voi ostaa naiselleen älyvibraattorin ja ladata omaan kännykkäänsä siihen sovelluksen, jolla ohjata ja käyttää vibraattoria, vaikka olisi kumppanistaan matkojen päässä, Välimaa kertoo.

"Sä varmaan tiedät mistä naiset tykkää"

Erotiikkaliikkeissä on useimmiten vielä tiskin takana mies. Maiju Välimaa on huomannut, että nainen tiskin takana on tuonut asiakkaisiin rohkeutta lisää. Ennen liikkeeseen saatettiin tulla ujostellen tai ei uskallettu tulla sisään lainkaan.

– Nyt ajat ovat muuttuneet. Miesasiakkaat ovat sanoneet, että naisen kanssa on helpompi asioida. Samoin naisten mielestä. Ennen naiset eivät kenties uskaltaneet kysyä neuvoja tai ostaa mitään, jos tiskin takana oli mies.

Miesasiakkaat ovat sanoneet, että naisen kanssa on helpompi asioida.

Maiju Välimaa

Mitä asiakkaat sitten kysyvät useimmiten? Maiju Välimaa kertoo, että jos mies tulee ostamaan vaimolleen vibraattoria, niin useimmiten kysytään, että "sä varmaan tiedät mistä naiset tykkää?".

– Sitten vain lähdetään kartoittamaan, minkä näköinen sen pitäisi olla, minkä kokoinen ja mitä materiaalia.

Maiju Välimaan mielestä erotiikka kuuluu jouluun siinä missä muihinkin vuodenaikoihin, vaikka keväällä ne hormonit taitavat vielä jyllätä enemmän.

– Mutta jouluhan on juuri yhdessäolon aikaa, niin mikä ettei siihen ripaus erotiikkaakin kuuluisi.