Palomiehet ilahduttivat lapsipotilaita joululauluilla – katso hellyttävä video

Pelastuslaitoksen väki soitti kitaraa, lauloi ja jakoi joululahjoja pienille potilaille Pohjois-Karjalan keskussairaalalla. Ideana oli piristää sairaalassa joulua viettäviä lapsia sekä heidän hoitajiaan.

Kotimaa
Palomies soittaa kitaraa tonttulakki päässä.
Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen väki laulaa ja antaa joululahjoja 2-vuotiaalle Otolle.

Sairaalalla syöpähoidoissa käyvä 2-vuotias Otto odottaa hoitohuoneensa ovella, kun joukko palomiehiä ja joulupukki kävelevät lasten teho-osastolle. Pian kitara soi, joululaulut kaikuvat ja Otto saa tämän joulun ensimmäiset lahjansa.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos vei joulumieltä maakunnan keskussairaalan lastenosastoille. Palomiehet ja ensihoitajat olivat paikalla oikeissa työasuissaan ja siten veivät palokunnan lasten luokse sairaalaan.

Pelastajat kiersivät laitoksen eri lastenosastoja laulaen joululauluja ja jakaen lahjoja.

– Se lämmittää sydäntä, kun katsoo lapsia ja heidän iloaan, joka heillä on kaikista sairauksista huolimatta. Hyvä mieli tuli varmastikin lapsille sekä myös hoitajille, jotka tekevät täällä tärkeätä ja arvokasta työtä, Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Markus Viitaniemi sanoo.

Se lämmittää sydäntä, kun katsoo lapsia ja heidän iloaan, joka heillä on kaikista sairauksista huolimatta.

Markus Viitaniemi

Idea tempauksen järjestämiseen lähti valmiuspäällikön omista kokemuksista. Viitaniemi vietti viisi vuotta sitten joulunaikaa sairaalalla nuorimman lapsensa kanssa.

Tuolloin hän mietti ensimmäisen kerran, että jouluinen piristystempaus pitäisi järjestää.

– Mietin, että aika ankeaa se on lapsille viettää joulua täällä sairaalalla. Keskimmäisin omista lapsistani joutui vähän aikaa sitten tänne kymppiosastolle ja totesin sitten, että nyt tämä tempaus pitää oikeasti toetuttaa, Viitaniemi kertoo.