Joulupukin veljet hidastivat Nelostien liikennettä

Joulupukin veljien pukkimarssi hidasti jälleen tietoisesti liikennettä Nelostiellä tiistaina puoliltapäivin. Pukinveljet marssivat kiireettömän joulun ja liikenneturvallisuuden puolesta jo kymmenettä kertaa. Punanutut ottivat tällä kertaa kantaa myös hallituksen säästöpolitiikkaan ja ilmastomuutokseen.

Kotimaa
Pukinveljet marssivat kiireettömän joulun ja liikenneturvallisuuden puolesta.
Pukinveljet marssivat kiireettömän joulun ja liikenneturvallisuuden puolesta.Simo Pitkänen / Yle
Joulupukin veljet marssivat kymmenettä kertaa vähän kuin ruskaretkellä.
VIDEO: Pukinveljet marssivat kiireettömän joulun ja liikenneturvallisuuden puolesta jo kymmenettä kertaa.

Pukkiveli Jeremias ei ollut moksiskaan, vaikka lunta ei näkynyt missään matkan varrella. Joulumielihän ei ole koskaan säästä kiinni.

–Vähän kuin ruskaretkellä olisi ja tulee mieleen viime juhannuskin. Ei tämä sen kylmempää ole. Sieniä ei nyt ole ollut eikä pakurikääpää. Siitä saisi hyvät tikkateet keitettyä, jos tulee oikein kovat kausi-influenssat. Ihan mukavan näköistä täällä on, kun pellotkin ovat ihan vihreänä.

Kyllä siellä se kaasujalkakin vähän höllentyy.

Pukin veli Sakarias

Pukkimarssi muistuttaa autoilijoita siitä, että maltti on valttia joulun ajan ruuhkissa ja että hitaamminkin pääsee perille. Liikenneturvallisuuden lisäksi pukinveljet kannustavat ihmisiä rauhalliseen joulun viettoon niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa. Ohikiitäviä autoilijoita veljekset tervehtivät iloisilla kädenhuiskauksilla.

– Tulkinta on, että autoilijat ihan hyvällä mielellä meidät vastaanottavat. Vilkuttelevat, valoja välkyttelevät ja tööttäilevät. Olemme olettaneet, että se on ihan positiivista. Kyllä siellä se kaasujalkakin vähän höllentyy ja sehän meillä on toiveena, että jouluvietto alkaisi jo matkalta eikä vasta siellä perillä. Hitaammin kun mennään niin varmemmin päästään perille ja siinä voi ihan rauhassa katsella maisemia, Suomen kaunista luontoa ja pukin veljiä, kiteyttää veli Sakarias.

Hallitus leikannut puolet poroista

Tänä vuonna pukin veljet ovat erityisen huolissaan Suomen hallituksen leikkaustoimista.

– Hallituksen leikkausinto tuntuu lähinnä siinä, että pukin poroista on leikattu jo puolet. Pukin veljenkin täytyy olla nopeampi. Se edesauttaa ikääntymistä ja stressin hallintaa, huokailee Jeremias.

Kyllä siellä se kaasujalkakin vähän höllentyy.

Pukin veli Sakarias

Pukinveljet ovat pohtineet mahdollisuutta puuttua valtiovallan toimintaan. Ainoaksi keinoksi jäänee ennen seuraavia vaaleja vaihtaa koko Suomen kansa.

Pariisin ilmastointikokouksen tulosta veljet arvostavat suuresti ja suosittelevat ilmastoinnin ottamista pois päältä ja lentokoneiden tilalle poroja.

– Voisko sitä energian käyttöä vähän vähentää? Kanarialle pääsee porollakin ilman minkäänlaista päästöä mitä nyt papanoita saattaa tippua Portugalin kohdalla, mutta se ei haittaa, pohtii Jeremias marssiessaan kohti Jyväskylää.

Hitaammin kun mennään niin varmemmin päästään perille.
Hitaammin kun mennään niin varmemmin päästään perille.Simo Pitkänen / Yle