Intia kiristää nuorisorikollisten tuomioita vakavissa rikoksissa

Taustalla on Delhin raa'asta joukkoraiskauksesta tuomitun nuoren miehen vapautuminen vankilasta vain kolmen vuoden jälkeen.

Ihmiset osoittivat mieltään alaikäisen raiskaajan vapauttamista vastaan Delhissä 21. joulukuuta. Kuva: Money Sharma / AFP

Intiassa raiskauksiin, murhiin ja muihin vakaviin rikoksiin syyllistyneet 16–18-vuotiaat voidaan jatkossa tuomita ainakin seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen nuorisovankilassa. Kuolemanrangaistusta alaikäisille ei voida määrätä.

Parlamentin ylähuone hyväksyi tiistaina nuorisorikollisia koskevan lain muuttamisen. Presidentin pitää vielä allakirjoittaa laki, ennen kuin se tulee voimaan.

Nuorin Delhin raa'asta joukkoraiskauksesta tuomituista miehistä vapautui vankilasta jo viime sunnuntaina. Intiassa on osoitettu mieltä hänen vapauttamistaan vastaan ja vaadittu kovempia tuomioita nuorisorikollisille.

Nyt vapautunut nuori mies oli tekohetkellä kolme vuotta sitten 17-vuotias. Hän ja viisi muuta miestä raiskasivat ja pahoinpitelivät raa'asti 23-vuotiaan opiskelijanaisen bussissa. Nainen kuoli myöhemmin vammoihinsa.