1. yle.fi
  2. Uutiset

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä hyvässä nousussa

Joulupukin Pajakylän kävijämäärä on noussut selvästi viime joulusta. Samalla myös suomalaisesta joulusta raportoivia ulkomaalaisia toimittajia on näkynyt entistä enemmän. Tekeillä on jopa pitkää dokumenttia.

Kotimaan uutiset
Ranskalainen kuvausryhmä turistien puristuksessa Joulupukin pääpostissa.
Ranskalainen kuvausryhmä turistien puristuksessa Joulupukin pääpostissa. Tekeillä on 90 minuutin dokumenttiohjelma joulunajan Lapista.Jarmo Honkanen / Yle

Selvää faktaa jouluturistien määrästä löytyy Joulupukin pääpostista.

Postin ovella on kävijälaskuri, jonka lukema siirtyy päivittäin tilastoon. Lahjomattoman laskijan mukaan postissa on tiistaihin mennessä käynyt liki kuusikymmentätuhatta asiakasta.

Se on peräti 15 prosenttia enemmän kuin samana päivänä vuosi sitten.

Vilske näkyy selvästi myös muualla Pajakylässä. Joulupukin kammarissa nousu on samaa 15 prosentin luokkaa ja turisteja riittää myös putiikkeihin.

Samaan tahtiin kuin turistien määrä, nousussa on myös ulkomaalaisten toimittajien määrä.

Jos esiin nostaa vain muutaman suurimman, joukossa on yleisradioyhtiö BBC, Australian kansallinen tv-kanava Channel 9, Venäjän NTV, Saksan ARD ja sanomalehdet Guardian ja Financial Times. Jouluaaton tunnelmia välittävät Rovaniemeltä Italian RAI 2 ja Tanskan TV 2.

Muukin kiinnostaa

Välttämättä joulupukki ja joulun touhotus ei ole se ainoa, mitä tiedotusvälineet hakevat Lapista. Esimerkiksi ranskalainen tv-kanava NRJ12 kuvaa parhaillaan ensi vuoden jouluksi 90 minuutin pituista dokumenttia eri puolilla Lappia.

– Se on dokumentti Lapista ja joulunajasta täällä. Seuraamme ranskalaisia turisteja ja kuvaamme myös Lappiin tulleita ranskalaisia, jotka ovat muuttaneet tänne asumaan, toimittaja Elodie Palyswit sanoo.

– Valitsimme Lapin talviohjelmamme tekopaikaksi, koska se on tällä hetkellä Ranskassa hyvin suosittu kohde.

Lue seuraavaksi