Tommi Mäkinen nappasi autourheilun ykköspomon

AKK Sports joutuu nyt etsimään uuden toimitusjohtajan, kun Tiina Lehmonen  siirtyy Tommi Mäkisen Toyota-rallitallin palvelukseen. Hankasalmelaissyntyinen Lehmonen valittiin Jarmo Mahosen seuraajaksi AKK Sportsin johtoon  marraskuussa 2012, kun Mahonen siirtyi kansainvälisen autoliitto FIAn palvelukseen Geneveen. Lehmosen lähdöstä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

urheilu
Tiina Lehmonen siirtyy AKK Sportsin johdosta Toyotan rallirtalliin.
Tiina Lehmonen siirtyy AKK Sportsin johdosta Toyotan rallirtalliin.Arvo Vuorela / Yle

Lehmonen, 50, ilmoitti irtisanoutumisestaan tiistaina. Hän aloittaa Toyotan rallitallin markkinoinnista vastaavana henkilönä helmikuussa. Tommi Mäkinen johtaa Toyotan paluuta MM-rallisarjaan vuonna 2017. Rallitallin kotipaikaksi on tulossa Mäkisen tila Puuppolassa.

Tiina tulee jeesaamaan meitä paljon.

Tommi Mäkinen

Markkinoinnin ohella Lehmonen on mukana rallitallin operatiivisissa toiminnoissa.

– Tiinalla on valtavan hyvä kokemus, lajin tuntemus ja hän tuntee kaikki alan ihmiset ympäri maailmaa – rallijärjestäjät, organisaatiot ynnä muut. Koetetaan löytää ammattilaisia ammattilaisten paikoille. Tiina tulee jeesaamaan meitä paljon, perustelee tallipäällikkö Mäkinen uusinta rekrytointiaan.

Toyotan tiimi kasvaa

Toyotan 2017 rallitykkiä rakentaa parhaillaan jo 70 ammattilaista Suomessa, Englannissa ja saksassa. Heistä 40 työskentelee Puuppolassa, jonne valmistuu lisää toimistotilaa tammikuussa.

AKK Sports Oy on suomalaisen autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsport ry:n omistama markkinointiyhtiö. Se perustettiin vuonna 1993 harjoittamaan liiketoimintaa ja tuomaan taloudellista hyötyä kattoyhdistykselle.

AKK Sportsin päätehtävänä on kehittää ja toteuttaa autourheilun huipputapahtumia. Yhtiön suurin projekti on kotimainen MM-rallin osakilpailu, Neste Ralli. Yhtiö järjestää myös kotimaiset Ralli SM-, Rallicross SM- sekä Rata SM –sarjat.

Ennen lähtöään Tiina Lehmonen johtaa autourheilun vuosittaisen palkitsemisgaalan, Mestareiden illan järjestelyt. Tammikuun 9. päivä Jyväskylän Paviljongissa järjestettävään gaalaan on tulossa noin 1 400 edustajaa kaikista autourheilun alalajeista. Lehmonen on lupautunut auttamaan myös vuoden 2016 Jyväskylän MM-rallin järjestelyissä.

Kulttuurialaa opiskellut Tiina Lehmonen aloitti Jyväskylän MM-rallin talkootehtävissä 22 vuotta sitten. AKK:n palkkalistalle hän siirtyi vuonna 1997.

AKK Sports Oy:n uuden toimitusjohtajan haku käynnistyi jo tänään ylimääräisessä hallituksen kokouksessa. AKK:n kattoyhdistyksen ja markkinontiyhtiön hallituksia johtaa Juhani Pakari.