Olutta ja hampurilaisia elokuvateattereihin? – "Pelkkä katselu ei enää riitä"

Tähän asti lämpimillä aterioilla tai alkoholijuomilla ei ole ollut teattereiden uumeniin mitään asiaa. Nyt elokuvateattereiden jättiläinen Finnkino harkitsee muutosta kansainvälisempään suuntaan.

Kotimaa
Finnkino
Tulevaisuudessa elokuvateattereissa saattaa olla tarjolla lämmintä ruokaa ja olutta.Vilma Hannén / Yle

Elokuvateatteriketju Finnkino väläyttää, että tulevaisuudessa elokuvateattereissa voisi olla tarjolla myös hampurilaisia ja olutta.

Tähän asti lämpimillä aterioilla tai alkoholijuomilla ei ole ollut teattereiden uumeniin mitään asiaa. Perinteisesti elokuvaväki on tottunut mussuttamaan salissa popcornia ja makeisia.

Näyttää siltä, että elokuvaelämys ei ole enää pelkästään elokuvan katsominen.

Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä

Kaavailtujen muutosten taustalla on kuluttajatottumusten muuttuminen.

– Näyttää siltä, että elokuvaelämys ei ole enää pelkästään elokuvan katsominen. Siihen liittyvät myös tarjoilut, joista on mukava nauttia elokuvateatterissa näytöksen aikana, kertoo Finnkinon ketjujohtaja Ismo Määttä.

Lopullisia päätöksiä asiasta ei vielä ole. Määttä myöntää, että muutos ei tapahtuisi aivan käden kääntäessä.

– Pitäisi ehkä olla vähän erilaiset puitteet, niin että esimerkiksi ruokailu olisi kätevää elokuvateatterissa tai sen suorassa yhteydessä.

Kuukausikortilla elokuviin?

Elokuvateatteribisnes käy Suomessa läpi murrosta, koska kilpailu kuluttajien vapaa-ajasta on kovaa. Toisaalta teattereiden kävijämäärät ovat olleet tänä vuonna kasvussa yksittäisten hittielokuvien ansiosta.

Köydenveto vapaa-ajan euroista saattaa ottaa toisenkin vaihteen lähiaikoina. Finnkinon pitkään suunnittelema kuukausimaksullinen elokuvalippu on otettu taas suunnittelupöydälle.

Kuukausilipulla voisi käydä elokuvissa mielin määrin tiettyä summaa vastaan.

– Olemme avoimia kaikille vaihtoehdoille, jotka lisäisivät elokuvissa käyntiä ja tekisivät sen kuluttajille helpommaksi ja miellyttävämmäksi. Seuraamme erilaisia tapoja ja olemme valmiita tuomaan markkinoille erilaisia lippukategorioita ja kampanjoita, Määttä muotoilee.