Tässä ovat vuoden vetävimmät nettijutut – mikä näistä on sinun suosikkisi?

Alkoholin kohtuukäyttö, kuvat karhunpennuista, homeongelmat, selviytymistarina, uutiset työelämästä ja byrokratian kukkaset olivat Yle Pohjois-Karjalan nettisivujen suosituimpia juttuja vuonna 2015. Suosikkijutut löydät täältä!

Alkoholin kohtuukäyttö
Karhunpentu puussa.
Kirsti Kivimäki

Vuotta 2015 värittivät keskustelu turvapaikanhakijoista, työelämästä, terveydestä ja erilaisista ilmiöistä.

Nurmeslaisen leipomon johtaja aiheutti someraivon kommenteillaan, että työttömät eivät halua ottaa vastaan työtä. Keskustelua herätti myös tohmajärveläisen Mervin tarina. Hän valitsi mieluummin työttömyyden ja irtisanoutui vakituisesta sairaanhoitajan virasta.

Tammikuussa lukijoita kiinnosti juttu, jossa joensuulainen lääkäri romutti yleisen harhaluulon alkoholin kohtuukäytöstä. Juomisen lisäksi puhuttiin myös haamunälästä, joka ohjaa jääkaapille ja karkkipussille.

Terveyteen liittyvistä jutuista lukijoita keräsi eniten uutinen homeongelmien toisinajattelijasta, jonka mukaan sisäilmaongelmista kärsiviä voitaisiin auttaa siedätyshoidoilla. Joulukuussa kerrottiin uudesta parantumattomasta taudista, joka on erityisen yleinen Pohjois-Karjalassa.

Harvinaisia kuvia karhunpennuista

Luontoon liittyvät jutuista eniten lukijoita keräsi ilomantsilaisen naisen kertomus, kuinka hän jäi neljän karhunpennun ja emon väliin. Karhujen ja susien lisäksi uutisoitiin myös villiintyneistä kissalaumoista, joista osa on kasvanut yli sadan yksilön kokoisiksi.

Matti Naumasen selviytymistarina Lapin kairalta oli myös yksi vuoden suosituimmista jutuista. Naumanen jäi ystävänsä kanssa viideksi päiväksi mottiin kairalle ja he metsästivät ja kalastivat henkensä pitimiksi.

Ukkoskuvaaja Marko Kotkasen valokuvat puolestaan koskettivat lukijoita kauneudellaan.

Klassikkoja ja byrokratiaa

Yksi vuoden suosituimmista nettijutuista oli tutun klassikkosalvan tuleminen jälleen markkinoille.

Kulunutta vuotta värittivät myös erilaiset byrokraattiset uutiset, esimerkiksi lieksalaisen grillikioski joutuu myymään olutta takaoven kautta, sillä anniskelupaikasta ei saa myydä alkoholia ulos, vaan vähittäismyynnin on tapahduttava erillisistä sisätiloista, joihin lupa on myönnetty.

Seppo Räty: Ei ole nettiä eikä nättiä

Yksi vuoden luetuimmista ja sosiaalisessa mediassa laajasti levinnyt uutinen oli somalitaustaisesta miehestä, joka hankki vähävaraisille 600 joululahjaa.

Myös Seppo Rädystä tehty juttu tavoitti suuren lukijamäärän Ylen nettisivuilla ja somessa, kun keihäslegenda totesi, ettei hänellä ole nettiä eikä nättiä.

Vuoden aikana kurkistettiin myös rajamiesten työhön, muisteltiin sotasyyllisyysoikeudenkäyntien alkamista ja juhlittiin Heikki Turusen syntymäpäivää.