Suomalainen tonttulaulu raikui turvapaikanhakijoiden joulujuhlassa Seinäjoella

Seinäjoella turvapaikanhakijoiden joulujuhlassa oli iloinen tunnelma. Lapset lauloivat kirkkaalla äänellä suomenkielisiä joululauluja, miehet vetivät letkassa kurdien rytmikästä juhlatanssia ja aplodit olivat... hurjat.

Kotimaa
Turvapaikanhakijoiden joulujuhla 22.12.2015 Seinäjoella.
Turvapaikanhakijoiden lapset laulamassa suomalaisia joululauluja.Anri Koski / Yle

Seinäjoen vastaanottokeskuksen joulujuhlaa valmisteltiin yhteisvoimin. Leivottiin ja harjoiteltiin suomalaisia joululauluja.

Keskuksessa asuu tällä hetkellä 130 turvapaikanhakijaa. Heistä lapsia on 40. On irakilaisia, kurdeja, Kosovon albaaneja, nigerialaisia ja joukossa on yksi libyalainenkin.

Seinäjoen vastaanottokeskuksen joulujuhla 22.12.2015 Törnävän koululla.
Seinäjoen vastaanottokeskuksen joulujuhla 22.12.2015 Törnävän koululla.Anri Koski / Yle

Joulujuhla pidettiin Törnävän koululla ja joulupöydässä näkyi eri kansallisuuksien omia herkkuja. Muun muassa kuskusia oli käytetty paljon ja leivonnaisista löytyi niin taatelia, pähkinää kuin kookoshiutaleitakin.

Turvapaikanhakijoiden joulujuhla 22.12.2015 Seinäjoella.
Turvapaikanhakijoiden leipomia pähkinää ja taatelia sisältäviä leivonnaisia.Anri Koski / Yle

Juhlassa lapset lauloivat kirkkaalla suomenkielellä Tuiki, tuiki tähtöstä, Tiptap tiptap -joulutonttulaulua ja myös Hämä-hämä-häkkiä. Joukossa kuultiin myös muutamia arabiankielisiä lastenlauluja.

Sen jälkeen aplodeista ei meinannut tulla loppua ja kuvia otettiin runsain mitoin. Suureen suosioon ylsi myös miesten vetämä, poljentoon pohjautuva ja rytmikäs kurdien kansantanssi.

Rytmikäs ja iloinen poljentoon pohjautuva kansallistanssi, jota kurdit tanssivat joka juhlassa.
Rytmikäs ja iloinen poljentoon pohjautuva kansallistanssi, jota kurdit tanssivat joka juhlassa - myös suomalaisessa joulujuhlassa.Anri Koski / Yle

Juhlan kruunasi lopuksi Joulupukki, joka toi joka lapselle ja nuorelle paketin.