1. yle.fi
  2. Uutiset

Loimaan vastaanottokeskus avataan aikaisintaan tammikuun alussa

Parhaillaan käynnissä on työntekijöiden valinta. Alastarolle avattava vastaanottokeskus on poikkeuksellinen, koska samassa rakennuksessa voi asua myös kantaväestöön kuuluvia.

Alastaro
Kerrostalo Alastarolla
Vastaanottokeskuksen tarpeisiin oli varattuna 25 vuokra-asuntoa Alastarolta.Minna Rosvall / Yle

Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus Loimaan Alastarolla avautuu aikaisintaan tammikuun alkupäivinä.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Miska Keskinen Suomen Punaisesta Rististä kertoo, että henkilökunnan valinta on loppusuoralla.

Työntekijöitä keskukseen tulee kymmenkunta ja asukkaita noin sata. Joulukuussa ensimmäiseen vapaaehtoiskoulutukseen osallistui vajaa parikymmentä henkilöä ja sen jälkeen vapaaehtoiseksi on ilmoittautunut noin kymmenen henkilöä.

Keskinen uskoo, että vapaaehtoistoiminta kiinnostaa Alastarolla.

– Tämä on meille ensimmäinen ihan asutuksen keskelle tuleva vastaanottokeskus. Samassa talossakin voi asua kantaväestöön kuuluvia, Keskinen kertoo.

Siksi tärkeäksi muodostuu etenkin alkuvaiheessa asumisneuvonta, eli se, kuinka asutaan turvallisesti, järkevästi ja niin, että se on mukavaa kaikille.

SPR yrittää päästä sulkemaan varsinkin Paattisten ja Pernon koulun hätämajoitustilat kevään aikana. Parhaillaan Turun seudulle tulee päivittäin yksittäisiä turvapaikanhakijoita. Isoista ryhmistä saadaan tiedot hyvissä ajoin etukäteen.

Lue seuraavaksi