Hyppää sisältöön

The Beatles taipui – koko tuotanto suoratoistopalveluihin jouluaattona

Yhtyeen viimeisen levyn julkaisusta on kulunut tänä vuonna 45 vuotta.

The Beatlesin koko tuotanto on kuunneltavissa yhdeksässä musiikin suoratoistopalvelussa jouluaatosta lähtien, brittiyhtyeen verkkosivuilla kerrotaan. Vuorokauden vaihtuessa torstaiksi yhtyeen musiikkia voi kuunnella muun muassa Spotifyssa, Tidalissa, Deezerissä, Apple Musicissa ja Google Playssa.

Esimerkiksi Applen yli kymmenen vuotta vanhasta iTunes-palvelusta Beatlesin kappaleita on voinut ladata viiden vuoden ajan.

The Beatles oli aikoinaan yksi kaupallisesti menestyneimmistä ja arvostelijoiden ylistämistä yhtyeistä. Yhtyeen viimeisen levyn Let It Ben julkaisemisesta on kulunut tänä vuonna 45 vuotta.

Suoratoistopalveluiden käytännöistä on keskusteltu useaan otteeseen. Muusikot ovat herätelleet keskustelua muun muassa siitä, paljonko he voivat ansaita musiikillaan suoratoistopalveluissa. Moni on kuitenkin joutunut toteamaan, että muita vaihtoehtoja kuin olla mukana on vähän.

Esimerkiksi yhdysvaltalainen country- ja poplaulaja Taylor Swift poisti musiikkinsa Spotifysta viime vuonna. Kesäkuussa aloittaneen Apple Musicin kanssa hän sen sijaan pääsi sopuun suoratoistosta. 

.
.