Vantaalla liikkuu pukin lisäksi joulupappi – antaa siunauksen ja lukee evankeliumia

Vantaalaiset ovat voineet tilata tänä vuonna papin kotiinsa jouluaatoksi. Pastori Minttu Haapalaisen vierailuun kuuluu muun muassa jouluevankeliumin lukeminen ja asukkaiden siunaaminen sekä keskustelua mieltä askarruttavista aiheista.

joulu
Pastori Minttu Haapalainen seisoo joukuusen edessä
Pastori Minttu Haapalainen kulkee joulupappina Vantaan KivistössäYle

Vantaalla, Kivistön alueella, liikkuu jouluaattona joulupukin lisäksi toinenkin jouluntuoja, joulupappi.

Joulupapin on voinut tilata täksi jouluaatoksi tuomaan kotiin joulunsanomaa. Pastori Minttu Haapalaisen joulukäyntiin kuuluu muun muassa jouluevankeliumin lukeminen ja asukkaiden siunaaminen.

– Lisäksi yhdessä voidaan viettää lyhyt rukoushetki tai keskustella mieltä askarruttavista asioista, eikä joululaulujen laulaminenkaan ole pois suljettu juttu, kertoo Haapalainen.

Idean heitti seurakuntalainen

– Eräs seurakuntalainen heitti idean joulupapista puolileikillään. Minusta se kuulosti niin hauskalta, että innostuin, kertoo Haapalainen joulupapin synnystä.

Kun Minttu Haapalainen kertoi mahdollisuudesta tilata kotiin joulupappi, Kivistön kirkon Facebook-sivulla, asia sai heti runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa.

– Joulupapin neljästä varattavasta ajasta kaikki varattiin nopeasti. Useampaankin paikkaan kysyttiin, mutta aikataulu ei tällä kertaa antanut enempään myöten, sanoo Haapalainen.

Ensimmäinen ja ainoa joulupappi

Vantaan Kivistössä liikkuva Minttu Haapalainen on tiettävästi maamme ensimmäinen kotiin tilattava joulupappi ja tänä jouluna luultavasti myös ainoa.

– Minun tiedossani ei ainakaan ole muita liikkeellä olevia joulupappeja. Ensi vuonna joulupappeja saattaa sen sijaan olla liikenteessä jo useampiakin, sen verran paljon tämä idea on herättänyt kiinnostusta, tuumii pastori Minttu Haapalainen Vantaankosken seurakunnasta.