Joulun voi viettää myös television ääressä – tätä kaikkea Yle tarjoaa

Ylen tv-kanavilla on katsottavana monenlaisia joulun henkeen sopivia ohjelmia ja elokuvia varsinkin lapsille. Yle Areenan joulu puolestaan kestää kuukauden: tarjolla on lukuisia vapaasti katsottavia elokuvia tammikuun puoleenväliin asti.

Kotimaa
BUU-Klubben joulukalenteri.
BUU-Klubben joulukalenteri.Jukka Lintinen / Yle

Jouluaatosta loppiaiseen voi viettää vaikka television ääressä. Seuraavassa on esitetty valikoituja poimintoja tarjonnasta.

Ohjelmien tarkat esitysajat löytyvät esimerkiksi ohjelmaoppaasta Yle Areenan verkkosivuilla. Samasta verkko-osoitteesta voi myös katsoa monet tv:ssä esitetyt ohjelmat jälkikäteen tallenteina.

Jouluaattona 24.12.

Lapsille on runsaasti ohjelmatarjontaa varhaisaamusta alkaen. TV2:n Joulukalenterissa selvitetty kadonneiden lahjojen mysteeri ratkeaa jouluaattona viimeisessä jaksossa, joka lähetetään televisiossa niin aamulla kuin illallakin. Kaikki 24 jaksoa on katsottavissa Areenasta kuukauden ajan ensilähetyksestä.

Halutessaan aattoaamun voi käynnistää TV2-kanavalla nähtävällä Joulupukin Kuumalla linjalla. Suora lähetys alkaa aamukahdeksasta ja jatkuu puolillepäivin. Sen lomassa esitetään jouluisia ohjelmia ja elokuvia, muun muassa Helskyn tarina ja Kadonnut: Joulupukki-elokuva.

TV2-kanavalla voi katsoa niin Rölliä kuin Risto Räppääjääkin. Jouluun kuuluvat myös iki-ihanat Lumiukko jatko-osineen sekä Joulupukki ja noitarumpu. TV1 esittää Topeliuksen näytelmään perustuvan Prinsessa Ruusunen -elokuvan vuodelta 1949 ja Yle Teema satuelokuvan Pessi ja Illusia vuodelta 1984.

Yle Fem -kanavalla ovat Viiru ja Pesonen joulupuuhissa.

Pikku Kakkosen omilta nettisivuilta löytyy Metsäneläinten joulu sekä Buuklubbenin sivuilta joulukalenteriluukkujen (siirryt toiseen palveluun)takaa hauska peli, jonka pelaaminen ei vaadi ruotsinkielen taitoa.

Suomen Turku julistaa joulurauhan puolenpäivän aikaan. Lähetys nähdään klo 11.55 TV1:llä ja kuullaan myös radiossa Yle Radio 1 –kanavalla.

Joulurauhan julistuksen jälkeen TV1 jatkaa Kuusijuhlalla, jossa ovat mukana Anne Mattila ja kauneimmat joululaulut, mentalisti Pete Poskiparta, kirjailija Leena Lander sekä Kummelien Heikki Silvennoinen.

Jouluaaton ja joulupäivän välisenä yönä voi hiljentyä Jouluyön messuun TV1-kanavalla klo 22.30 alkaen.

Joulupäivänä 25.12.

Babe - urhea possu (1995).
Babe - urhea possu (1995).Yle Kuvapalvelu

Joulupäivänä Risto Räppääjän tarina jatkuu. TV2:lla nähdään myös esimerkiksi Ella ja Aleksi -elokuva, Babe – urhea possu ja Niko 2 – lentäjäveljeksetsekä Tonttu Toljanterin joulumieli.

Yle Fem -kanavalla nähdään elokuva Bamse ja rosvokaupunki. Teemalla voi ihastella Lumikuningatar-balettia.

Päivän kuluessa TV1-kanavalla nähdään niin jumalanpalvelus kuin paavin joulutervehdyskin.

Joulupäivänä Teemalla esitetään Frank Capran jouluinen leffaklassikko Ihmeellinen on elämä vuodelta 1946.

Teema-kanava esittää joulupäivänä Frank Capran jouluisen elokuvaklassikon Ihmeellinen on elämä (1946).
Teema-kanava esittää joulupäivänä Frank Capran jouluisen elokuvaklassikon Ihmeellinen on elämä (1946).RKO / Liberty Films

Tapaninpäivänä 26.12. ja sunnuntaina 27.12.

Tapaninpäivänä lapsille on tarjolla lastenohjelmien lisäksi Onni von Sopanen -elokuva.

Sunnuntainaesitysvuorossa ovat TV2-kanavalla elokuvat Röllin sydän, Babe suurkaupungissa, Risto Räppääjä ja viileä Venla sekä Niko 2 -lentäjäveljekset. Yle Fem -kanavalla nähdään ruotsalainen elokuva Lassen kesäloma.

Röllin Sydän -elokuva.
Yle esittää Röllin Sydän -elokuvan (2007) TV2-kanavalla jouluviikon sunnuntaina.Matila Röhr Productions

Areenassa nyt ja vielä loppiaisenakin

Yle Areenan joulupaketeissa on katsottavana kuukauden ajan elokuvia niin lasten kuin aikuistenkin makuun.

Lasten elokuvapaketissa on koko perheen Risto Räppääjä –elokuvia, Ella ja Aleksi – Yllätyssynttärit, Onni von Sopanen sekä Kadonnut: Joulupukki.

Aikuisten Areenaleffapaketissa on katsottavaksi tarjolla toimintaelokuvaa sekä elämänmakuista draamaa ja komediaa Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Yhdysvalloista. Paketin elokuvat ovat Edustusvaimo, Ei minua kukaan rakasta, Koodi 46, Marilyn Hotchkissin tanssikoulu, Mestarivaras Arsène Lupin, Paha pukki, Sydänystäviä, Tursas ja Valas sekä The Walker.

Muista myös Yle Teeman lahjapaketit

Kuten monena aiempana vuonna, Yle Teema tarjoaa katsojille lahjaksi erityisen ohjelmapaketin joka päivälle aatosta loppiaiseen.

Tänä vuonna lahjapaketeissa nähdään jouluaattona Video Killed the Radio Star -sarja musiikkivideon historiasta, joulupäivänä Buster Keatonia ja tapanina kanavan valtaavat satavuotiaat kotimaiset elokuvatähdet.