Heikki Hursti vähävaraisten joulujuhlassa: "Minua itkettää tässä edessänne"

Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyön järjestämä vähävaraisten joulujuhla keräsi Helsingin Messukeskukseen tuhatkunta juhlijaa.

Kotimaa
Paula Koivuniemi esiintyy Hurstin vähävaraisten joulujuhlassa.
Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä juhlassa kuultiin muun muassa presidentti Sauli Niinistön puhe ja Paula Koivuniemen musiikkiesitys.

Isänsä Veikko Hurstin elämäntyötä jatkava Heikki Hursti oli vähän ennen puoltapäivää hieman huolestunut.

– Osaavatkohan kaikki ystävämme tulla tänne uuteen juhlasaliimme Helsingin Messukeskukseen? Olen kuullut, että entisen juhlapaikkamme Töölön kisahallin liepeillä on ollut epätietoisia ihmisiä.

Messukeskuksessa oli juhlan alkaessa kello kaksitoista paikalla arviolta tuhatkunta juhlavierasta. Lisää väkeä on virrannut sisään ohjelman jo alettua.

Heikki Hursti murehtii vähäosaisten kohtaloa tämän päivän Suomessa.

– Kaikesta säästetään ja leikataan. Se riipaisee eniten juuri näitä ihmisiä.

Tilaisuudessa piti puheenvuoron myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Aamupäivällä aurinko paistoi kahvipöytään. Eikös se ole niin kuten kai vanha sananlasku sanoo: jos aurinko paistaa jouluaattona, niin koko ensi vuosi on onnellisempi, Niinistö sanoi puheessaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tervehti Hurstin joulujuhlan vieraita.
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tervehti Hurstin joulujuhlan vieraita.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Heikki Hurstin järjestämä perinteinen joulujuhla syrjäytyneille, vähävaraisille ja kodittomille järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 24. joulukuuta.
Heikki Hurstin järjestämä perinteinen joulujuhla syrjäytyneille, vähävaraisille ja kodittomille järjestettiin Messukeskuksessa Helsingissä 24. joulukuuta.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva